Corona-krisen er på retur i Israel. (Foto: Skærmdump)

Israel har passeret 3000 Corona-dødsfald

I skrivende stund har Israel passeret 3000 Corona-dødsfald. Ifølge det israelske sundhedsministerium er der nu registreret 3003 Corona-dødsfald siden pandemien brød ud. Samtidig stiger antallet smittetilfælde igen efter landet gradvist er åbnet op igen efter anden nedlukning, skriver avisen Times of Israel.

Læs mere om Corona-nedlukning i Israel HER.

Antallet af Corona-dødsfald er tredoblet i løbet af blot tre måneder – læs mere HER.

Søndag blev der registreret 1710 nye smittede, det giver en positiv rade på 3,4 procent af tests og er dermed en stigning i forhold til de seneste dage. Her lå andelen af positive tests på 2,4-2,9 procent.

I skrivende stund er 383 personer alvorligt syge af Corona i Israel, 100 ligger i respirator. 133 personer er moderat syge og de fleste af de 17.691 aktive smittetilfælde har milde- eller ingen symptomer.

De israelske myndigheder er bekymrede over at 2046 sundhedsmedarbejdere er i karantæne, det er en fordobling i løbet af blot en uge. Hvis stigningen i antal smittede fortsætter kan flere restriktioner komme på tale.

Samtidig har Israel modtaget stor forsendelse af Corona-vacciner fra Pfizer. Planen er at to millioner israelere skal vaccineres immune i løbet af seks uger – læs mere om det og den danske forbindelse som har ansvaret for vaccinationslogistikken i Israel HER.

Israel forventer at kunne vaccinere de første israelere kommende søndag.

Corona-krisen er i høj grad også blevet en alvorlig økonomisk-krise som har gjort det endnu svære at være fattig i Israel – læs mere HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp