Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk medicinalgigant med dansk topchef står i spidsen for Corona-vaccinering i Israel

Den israelske medicingigant Teva skal sammen med sin danske topdirektør, Kåre Schultz stå i spidsen for Israels vaccine-indsats mod Corona. (Foto: flickr.comphotosnewsoresund)

Danske Kåre Schultz (59) er tidligere koncerndirektør i Novo Nordisk og Lundbeck. I 2017 blev han den første ikke-jødiske topdirektør i den israelske medicinalgigant Teva Pharmaceutical Industries – læs mere om medicinalvirksomheden HER.

Schultz startede sin karriere i Teva med venstre ben efter han i december 2017 kom med en gigantisk spareplan og fyring af 14.000 medarbejdere. Spareplanen udløste voldsomme protester og betød at bankerne, landets børs og Ben Gurion lufthavn lukkede ned. Schultz blev også kaldt til krisemøde hos Israels premierminister Benjamin Netanyahu, skrev Berlingske Tidende 30. november.

Tevas aktier steg i tiden umiddelbart efter spareplanen blev introduceret. Aktien toppede i august 2018, hvorefter den faldt med mere end 60 procent. Det skyldes at Teva har været indblandet i retsopgør i USA.

Teva beskyldes for at have medvirket til salg af opioider i USA. Opioider er et smertestillende middel som ifølge amerikanske myndigheder har skabt et stort misbrug blandt amerikanerne. Teva beskyldes også for at have samarbejdet med andre medicinalvirksomheder om at hæve deres medicinpriser.

Til Berlingske udtalte Kåre Schultz:

»Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det for aktionærerne ikke er ideelt med de juridiske udfordringer, vi har i USA, men vi er tålmodige og forsøger at løse det så hurtigt og så godt, som vi kan,«

I Israel er billedet vendt for Teva efter medicinalvirksomheden har fået til opgave at hjælpe med landets storstillede vaccinations-indsats for at få vaccineret den israelske befolkning mod Corona. Læs MIFFs artikel om vaccinations-indsatsen HER.

Teva har et topmoderne logistikcenter hvor Corona-vaccinerne som Israel har indkøbt fra medicinalvirksomheden Pfizer kan blive opbevaret under ekstrem lav temperatur på minus 70 grader som krævet.

Efter Israels premierminister Benjamin Netanyahu besøgte Tevas distributionsenhed udtalte han i officiel meddelelse:

»Ud fra det vi har set i dag, er der ingen logistiske problemer med hverken opbevaring, frysning eller tildeling af disse vacciner. Det er meget vigtige nyheder i forhold til at kunne afslutte pandemien i Israel,« 

Benjamin Netanyahu besøger stedet i Negev hvor Corona-vaccinerne skal opbevares og distribueres fra. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem