Israelsk medicinalgigant med dansk topchef står i spidsen for Corona-vaccinering i Israel

Danske Kåre Schultz skal sammen med Teva Pharmaceutical Industries sørge for at Corona-vaccinen når ud til israelerne.
Den israelske medicingigant Teva skal sammen med sin danske topdirektør, Kåre Schultz stå i spidsen for Israels vaccine-indsats mod Corona. (Foto: flickr.comphotosnewsoresund)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Danske Kåre Schultz (59) er tidligere koncerndirektør i Novo Nordisk og Lundbeck. I 2017 blev han den første ikke-jødiske topdirektør i den israelske medicinalgigant Teva Pharmaceutical Industries – læs mere om medicinalvirksomheden HER.

Schultz startede sin karriere i Teva med venstre ben efter han i december 2017 kom med en gigantisk spareplan og fyring af 14.000 medarbejdere. Spareplanen udløste voldsomme protester og betød at bankerne, landets børs og Ben Gurion lufthavn lukkede ned. Schultz blev også kaldt til krisemøde hos Israels premierminister Benjamin Netanyahu, skrev Berlingske Tidende 30. november.

Tevas aktier steg i tiden umiddelbart efter spareplanen blev introduceret. Aktien toppede i august 2018, hvorefter den faldt med mere end 60 procent. Det skyldes at Teva har været indblandet i retsopgør i USA.

Teva beskyldes for at have medvirket til salg af opioider i USA. Opioider er et smertestillende middel som ifølge amerikanske myndigheder har skabt et stort misbrug blandt amerikanerne. Teva beskyldes også for at have samarbejdet med andre medicinalvirksomheder om at hæve deres medicinpriser.

Til Berlingske udtalte Kåre Schultz:

»Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det for aktionærerne ikke er ideelt med de juridiske udfordringer, vi har i USA, men vi er tålmodige og forsøger at løse det så hurtigt og så godt, som vi kan,«

I Israel er billedet vendt for Teva efter medicinalvirksomheden har fået til opgave at hjælpe med landets storstillede vaccinations-indsats for at få vaccineret den israelske befolkning mod Corona. Læs MIFFs artikel om vaccinations-indsatsen HER.

Teva har et topmoderne logistikcenter hvor Corona-vaccinerne som Israel har indkøbt fra medicinalvirksomheden Pfizer kan blive opbevaret under ekstrem lav temperatur på minus 70 grader som krævet.

Efter Israels premierminister Benjamin Netanyahu besøgte Tevas distributionsenhed udtalte han i officiel meddelelse:

»Ud fra det vi har set i dag, er der ingen logistiske problemer med hverken opbevaring, frysning eller tildeling af disse vacciner. Det er meget vigtige nyheder i forhold til at kunne afslutte pandemien i Israel,« 

Benjamin Netanyahu besøger stedet i Negev hvor Corona-vaccinerne skal opbevares og distribueres fra. (Foto: GPO)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelVil vaccinere to millioner på seks uger
Næste artikelSeks soldater såret, fire palæstinensere skudt
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise