Vil vaccinere to millioner på seks uger

Sundhedsmyndighederne i Israel forbereder sig på en storstillet operation.
To millioner israelere vil efter planen blive vaccineret mod Corona i løbet af en periode på seks uger. Her får Segev Harel (26) den israelske vaccine som første frivillig. Den israelske vaccine bliver angiveligt ikke klar før sommeren 2021. (Foto: GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske sundhedsministerium har bedt landets sundhedsvæsen om at udarbejde planer for at vaccinere to millioner mennesker i løbet af en periode på seks uger, så snart Corona-vaccinerne bliver tilgængelige i landet, skriver avisen Times of Israel.

For at to millioner israelere kan blive immune mod Corona skal de vaccineres to gange med 21 dages mellemrum. Det vil kræve et enormt arbejde af landets sundhedsmyndigheder. Foreløbig lægger man an til at kunne vaccinere 80.000 mennesker om dagen. En anden udfordring er at vaccinerne, som skal opbevares ved ekstrem lav temperatur, skal bruges inden for fem dage efter de er taget ud af fryselageret.

Et nationalt vaccineopbevarings- og distributionscenter er oprettet i den sydlige Negev-region, hvor millioner af vacciner som Israel har bestilt skal opbevares før de bliver sendt rundt i landet. Det israelske forsvar har tilbudt sig for at bidrage med distribution af vaccinen, men sundhedsmyndighederne har ifølge israelske medier ikke ønsket at involvere forsvaret i processen.

Selv når vaccinen er på plads frygter sundhedsmyndighederne at mange vil være modvillige mod at lade sig vaccinere – læs mere HER på norsk . Meningsmålinger i Israel og i andre lande har vist at mange frygter at den ekstraordinære hurtige godkendelse af vaccinen kan gøre dem mindre trygge. De første som forventes at få tilbudt vaccinen er sundhedspersonale, ældre og sårbare grupper i befolkningen.

Israel har sikret sig vacciner fra flere selskaber – læs mere HER på norsk, som vil blive tilgængelige så snart de er endelig godkendt. Derudover udvikler Israel også sin egen vaccine. Israel vil også sørge for at palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden vil få tilbudt vaccinen – læs mere HER.

I skrivende stund er der 13.149 aktive smittetilfælde i Israel, siden pandemien brød ud i Israel er 344.798 personer blevet smittet i Israel, 2915 israelere er døde af Corona og israelsk økonomi er blevet meget hårdt ramt. Læs mere om Corona-smitten i Israel HER. Læs mere om den økonomiske krise i Israel HER.

Benjamin Netanyahu besøger stedet i Negev hvor Corona-vaccinerne skal opbevares og distribueres fra. (Foto: GPO)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelUnikt samarbejde for at fortælle historien om jøderne fra arabiske lande
Næste artikelIsraelsk medicinalgigant med dansk topchef står i spidsen for Corona-vaccinering i Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise