Israelsk Corona-vaccine klar til sommer

Israel vil sørge for at palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden også får vaccinen.
26-årige Segev Harel var den første frivillige som fik den israelske Corona-vaccine. Premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister benny Gantz besøgte ham på hospitalet (Foto: GPO/Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske instituttet for biologisk forskning siger deres Coroan-vaccine sikkert ikke bliver den første på markedet, men de lover en tryg og effektiv vaccine udviklet under de strengeste forskrifter, skriver avisen Yediot Ahronot.

Den israelske vaccine vil efter planen være klar i løbet af sommeren 2021. Den israelske vaccine, Brilife, blev udviklet af Israel Institute for Biological Research. Testforsøg på frivillige testpersoner begyndte 1. november. 26-årige Segev Harel var den første testperson. 100 israelere i alderen 18 til 55 vil deltage i løbet af fase I. Vaccinen testes på Sheba Medical Center i Tel Hashomer og Hadassah-University Medical Center Ein Kerem i Jerusalem.

Læs MIFF’s øvrige artikler om israelsk Corona-vaccine her.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz besøgte Harel på Sheba Medical Center.

– Jeg kan se lyset for enden af tunnelen. Corona-vaccine er vejen ud af Corona-krisen, sagde Netanyahu.

Netanyahu sagde at de vil sørge for at alle får adgang til vaccinen, uanset om det bliver den israelske eller en vaccine fra udlandet som kommer først. Gantz sagde at israelerne må være tålmodige og at det er en lang proces.

Hvis fase I går som planlagt vil yderligere 960 frivillige testpersoner få vaccinen. Går fase II også efter planen, vil 30.000 frivillige blive testet i fase III, herefter vil der ske en større test i april/maj.

Professor Shmuel Shapira, som leder Israel Institute for Biological Research, siger at vaccinen også vil komme palæstinenserne på Vestbredden og Gaza til gode. Flere af Israels nabolande har også vist interesse for vaccinen.

– Flere lande har vist interesse for vores arbejde og vi forbereder os på at sørge for, at vores naboer vil få gavn af vaccinen – det gælder også Vestbredden og Gaza, siger professor Shapira.

Den israelske vaccine er i fuld produktion, for at kunne være klar når den bliver endeligt godkendt. (Foto: IIBR)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEt skæbnesvangert valg for Israel
Næste artikelKritisk Corona-syg jordansk officer indlagt på israelsk hospital
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise