Search
Corona-krisen er på retur i Israel. (Foto: Skærmdump)

Har passeret 1000 Corona-dødsfald

Med det tempo vil Israel se 400 Corona-dødsfald om måneden.

I løbet af weekenden passerede Israel 1000 dødsfald som følge af Corona. I skrivende stund ligger dødstallet på 1019 personer, skriver avisen Times of Israel.

Det ældste dødsoffer var 102 år, mens de yngste ofre var 19 år. Gennemsnitsalderen blandt døds-ofrene er 80,4 år.

Samtidig ser det ikke ud til at antallet af nye smittetilfælde falder. Lørdag blev der registreret over 2500 nye smittede. Den seneste uge har smittetallet ligget på 2000-3000 nye smittede pr dag – læs MIFF’s artikel om det her.

Det første Corona-dødsfald i Israel var den 88 årige holocaust-overlever Aryeh Even. Han døde 21. marts. Det var først den 30. juli – det vil sige over fire måneder senere, at antallet af døde oversteg 500 og siden er der blevet registreret yderligere 500 dødsfald – med det tempo vil Israel se 400 Corona-dødsfald om måneden.

439 af Corona-patienter er indlagt med alvorlige komplikationer, af dem er 128 lagt i respirator, ifølge israelske sundhedsmyndigheder.

Jerusalem er hårdest ramt af Corona. Siden udbruddet startede er der påvist over 20.000 smittetilfælde i Jerusalem. Det er dobbelt så mange som den ultraortodokse by Bnei Brak med næst flest smittetilfælde.

Smittespredningen har været størst i arabiske og ultraortodokse samfund og byer. For nylig besluttede regeringen at indføre udgangsforbud om natten i omkring 40 byer og samfund som er hårdest ramt af Corona. Udgangsforbuddet træder i kraft mandag og vil varer fra klokken 19:00 til 05:00.

Flere mener ikke det er nok. Indenrigsminister Aryeh Deri, som leder det ultraortodokse parti Shas, vil have fuld nedlukning af samfundet.

– Ingen har formået at nedbringe smittetallet med anden metode, siger han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp