Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Corona-kabinet mødes efter ny rekord i smittetallet

Smittetrykket fortsætter den forkerte vej i Israel. (Foto: amir appel, flickr)
Corona-kommisæren professor Ronni Gamzu frygter flere restriktioner må indføres for at nedbringe smittetrykket.

I går blev over 3.000 personer konstateret Corona-smittet, det er døgn-rekord siden Corona-krisen kom til Israel, skriver avisen Jerusalem Post.

Det israelske sundhedsministerium offentliggjorde i dag de seneste Corona-tal:

i skrivende stund er 23.698 personer aktivt smittede, inklusiv 418 i alvorlig tilstand, af dem er 118 personer lagt i respirator, 3.074 (svarende til 9%) af de 34.131 som blev testet for Corona onsdag var positive.

I skrivende stund er 969 personer døde af Corona i Israel.

Ifølge Corona-kommisæren professor Ronni Gamzu skyldes smittestigningen dels genåbning af yeshiva-skoler for to uger siden og ​​bryllupsæsonen i det arabiske samfund. Samtidig sagde Gamzu, at “det store spørgsmål er, hvordan befolkningen generelt er involveret.”

Onsdag rapporterede israelske medier om en skolefest i byen Beersheba, hvor teenagere samlede sig uden at overholde krav om mundbind og fysisk afstand. Det viste sig efterfølgende at en elev var smittet – 107 elever måtte gå i isolation.

Lignende fester, sammenkomster og koncerter har fundet sted i Emek Hefer-regionen og byen Dimona.

En højtstående embedsmand i Corona-kabinettet fortalte til KAN-nyheder, at de seneste smittetal “vil tvinge kabinettet til at indføre begrænsninger i byer med højt smittetryk. Smittetallet kan tvinge os til at indføre lokal/landsdækkende nedlukning eller landsdækkende begrænsninger.”

Et andet kabinetmedlem, minister for videnskab og teknologi Izhar Shay, advarede over for israelske medier “vi skal forhindre hospitals kollaps og reducere antallet af patienter.”

Shay var enig i at flere begrænsninger og deres håndhævelse skal implementeres for at forhindre omfattende, landsdækkende begrænsninger.

– Forlæng lukning af ​​uddannelsesinstitutioner og reducer antallet af møder mellem mennesker. Det er i vores hænder, det er en virus som angriber dem, der ikke er forsigtige, sagde Shay.

Onsdag besøgte Gamzu den ultra-ortodokse by Beitar Illit, her advarede han de religiøse ledere om, at “Uden en væsentlig ændring i antal smittede i de røde byer vil vi ikke være i stand til at undgå landsdækkende nedlukning.”

Ifølge Gamzu var omkring 14% af de personer som blev testet i Beitar Illit positive. Over hele landet er omkring 28% af de smittede i det arabiske samfund og 22% af de religiøse jøder er smittet. Gamzu tilføjede at 80% af de nye smittede er i religiøse byer – blandt dem er flere hundrede yeshiva-studerende.

Kabinettet vil i dag udsende liste over de røde byer i landet. Ud over omkring 20 byer nævnt tidligere på ugen, forventes kabinettet at føje Bnei Brak og flere kvarterer i Jerusalem samt Haifa, Ofakim, Netivot og Kiryat Yerim til listen. Læs MIFF’s artikler om Corona her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem