Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har passeret 2000 Corona-dødsfald

2000 lys blev tændt På et torv i Jerusalem til minde om de mere end 2000 Corona-ofre i Israel. (Foto: Twitter)
Over 2000 israelere er døde af Corona. Dødstallet stiger desværre dagligt.

Det israelske sundhedsministerium oplyser at landet mandag den 12. oktober havde passeret 2000 Corona-dødsfald. Det er en fordobling i antallet af dødsfald i løbet af blot lidt over en måned. Dødsfaldene eskalerede under pandemiens anden bølge, skriver avisen Times of Israel.

Israel registrerede sit første Corona-dødsfald den 21. marts, da den 88-årige Holocaust-overlevende Aryeh Even døde. Inden 30. juli passerede Israel 500 dødsfald. Godt en måned senere var antallet af dødsfald fordoblet til 1000 – læs MIFF’s artikel om det her. Og blot lidt over en måned senere er dødstallet fordoblet igen til mere end 2000.

Mandag var dødstallet steget til 2016 personer (dødstallet stiger dagligt), ud af 293.533 personer som blev registreret smittet siden pandemien brød ud. Af dem er over 52.000 aktivt smittede. Tilstanden er alvorlig hos 827 af dem og 227 personer er lagt i respirator.

Flertallet af dem som er døde af Corona, omkring 1650, var over 70 år. Et barn under ni år og tre teenagere under 19 år er de yngste som er døde. I går blev det desuden meddelt i israelske nyheder (N12) at en 21-årig mor som blev smittet under sin graviditet, døde af Corona en måned efter hun måtte føde sin andet barn ved kejsersnit for at undgå Corona-komplikationer.

Da pandemien brød ud blev der sørget nationalt over hvert eneste dødsfald og historier om dem som var døde blev fortalt. Men i takt med at dødstallet er steget de seneste måneder, er de fleste dødsfald sket uden at få opmærksomhed i offentligheden.

Israel har i over tre uger været lukket ned for at få kontrol over pandemiens anden bølge. I en periode var der over 9000 nye smittetilfælde om dagen. Den nuværende nedlukning ser nu ud til at vende tendensen og antallet nye smittetilfælde ser ud til at falde. Ifølge israelske myndigheder vil de begynde en gradvis genåbning af samfundet, men de understreger at en genåbning vil ske langsomt og tage flere måneder.

Læs MIFF’s artikel om Hadassah som har succes med at helbrede alvorligt syge Corona-patienter efter banebrydende behandling.

Læs MIFF’s artikler om Corona-krisen og de økonomiske konsekvenser her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem