Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Har standset Corona-spredning

Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)
I 80% af Israel er der ikke påvist nye Corona-tilfælde i flere dage.

Tal fra sundhedsministeriet viser at Israel i stor grad har fået kontrol over Corona-spredningen. Det seneste døgn er der kun registreret 23 nye Corona-tilfælde. Det er det laveste antal i de sidste seks uger, skriver Times of Israel.

80% af de israelske byer har ikke haft nye smittetilfælde i flere dage – heller ikke i storbyen Tel Aviv. Kun fire byer har haft mere end fem smittetilfælde i de seneste dage: Jerusalem, Hura, Bnei Brak og Beit Shemesh. Udover Beit Shemesh er Jerusalem og Hura også delvis lukket.

Flere hospitaler har meddelt at de ikke har modtaget nye Corona-patienter i flere dage. Shaare Zedek Hospital i Jerusalem har lukket fire ud af seks Corona-afdelinger efter antallet af Corona-patienter er faldet.

Antallet af alvorligt syge patienter med behov for indlæggelse er også faldende. Der er nu 76 patienter i respirator, for 10 dage siden var der 111. Antallet af raskmeldte er også højere end antallet af syge.

Som et resultat er Israel gradvist begyndt at åbne landet op igen efter at have været mere eller mindre helt lukket ned. Flere og flere brancher opererer igen. Ifølge rapporter vil indkøbscentre og markeder kunne åbne igen den 17. maj. Restauranter får lov til at byde gæster velkommen fra 15. juni.

Skolerne er også så småt begyndt at åbne op igen.

I skrivende stund er 232 personer døde af Corona i Israel siden pandemiens udbrud.

En gruppe israelske forskere mener det er på tide at lette alle begrænsninger og åbne op for turismen igen.

Corona har også åbnet op for et nyt internationalt samarbejde som Danmark og Israel er med i. Landede satser på at en fælles Corona-strategi vil styrke både turisme og økonomi.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem