Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Antallet af Corona dødsfald i Israel har passeret 50

I starten af juni var der 2000 smittetilfælde i Israel. Ved udgangen af juni var tallet steget til 6500. (Foto: Magen David Adom).
Næsten 9.000 smittede og 141 i alvorlig tilstand.

I skrivende stund er antallet af Corona dødsfald i Israel steget til 55. Antallet af smittede er steget til 8611. 141 smittede er i alvorlig tilstand, 107 patienter ligger i respirator, skriver Jerusalem Post.

Mandag morgen landede det første af i alt 11 fly fra det israelske flyselskab El Al i Ben Gurion lufthavn i Israel med medicinsk udstyr fra Kina. Med blandt andet respiratorer, masker og beskyttelsesudstyr.

Indkøb og levering er et samarbejde mellem El Al, forsvarsministeriet, udenrigsministeriet og virksomheden Israel Chemicals. Anden levering er nu på vej til Israel, mens et tredje fly er på vej til Kina for at hente varer.

Efter antallet af smittede er steget i Israel har myndighederne iværksat nye foranstaltninger for at begrænse smittespredning. Den hovedsageligt ultraortodokse by Bnei Brak er blevet lukket. Byen har den største andel smittede i forhold til befolkningstallet. Mere end 1.000 politifolk og soldater kontrollerer byens indgange og udgange for at forhindre spredning.

Myndighederne forventes at lukke eller begrænse trafikken ind og ud af flere byer med stor smittespredning. Byerne som kan blive lukket helt eller delvis, er Elad, Migdal HaEmek, Beitar og Modi’in Illit, Ashkelon, Tiberias og Or Yehuda. Også ultra-ortodokse kvarterer i Jerusalem og Beit Shemesh lukkes muligvis.

De ultraortodokse i Israel er stærkt overrepræsenteret blandt de smittede.

Læs også MIFFs artikel om Israels første alvorligt syge Corona patient som nu er raskmeldt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem