Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel lukker ultraortodoks by af

Politiet er indsat i den ultraortodokse by Bnei Brak for at kontrollere hvem kommer ind og ud. (Foto: Politiet)
Politi og soldater sørger for at ingen kan komme ind eller ud af byen Bnei Brak.

Fredag ​​lukkede store politistyrker den ultraortodokse by Bnei Brak uden for Tel Aviv. Byen er hårdt ramt af Corona-pandemien og derfor har israelske myndigheder besluttet at begrænse ind- og udrejse fra byen. Mere end 1.000 politimænd og soldater kontrollerer nu byens ind- og udkørsler, skriver Ha’aretz.

Indbyggerne i Bnei Brak vil kun have tilladelse til at forlade byen hvis de får særlig tilladelse. Det er heller ikke muligt at komme ind i byen for dem som ikke bor der. Der vil også være begrænset mulighed for at bevæge sig rundt inde i byen.

Syge indbyggere eller folk i risikogrupper vil blive transporteret ud af byen og indkvarteret på hoteller som er omdannet til karantænehoteller.

Bnei Brak har 200.000 indbyggere, langt størstedelen af dem er ​​ultraortodokse og byen har den højeste andel Corona-smittede i forhold til indbyggertallet. Byen vil i første omgang være lukket i en uge, men myndighederne kan forlænge nedlukningen med fem dage ad gangen.

Mange i det ultraortodokse miljø har ikke været så villige til at lytte til regeringens råd og påbud i forbindelse med Corona-pandemien. Som et resultat er de ultraortodokse nu stærkt overrepræsenteret blandt de mere end 7.000, som indtil videre er bekræftet smittet i Israel. Situationen er værst i Bnei Brak.

Torsdag stod det klart at Israels sundhedsminister Yaakov Litzman, som også tilhører det ultraortodokse miljø, var blevet smittet med Corona.

I skrivende stund er 37 personer døde af Corona i Israel. Derudover er en israelsk turist død af virussen i Italien. Hos 115 af de smittede er tilstanden alvorlig og 95 personer ligger i respirator. 357 personer er raskmeldt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem