Corona. (Foto: @piagjoerup)

FDA har godkendt fase to forsøg med israelsk medicinalvirksomhed i kampen mod Corona

Forskere håber lægemidlet Aviptadil vil kunne afhjælpe Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) som har forårsaget ca. 50% af Corona-dødsfaldene.

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkendt den amerikansk-israelske medicinalvirksomhed NeuroRx og Relief Therapeutics, en schweizisk medicinalvirksomhed i fase to forsøg med et lægemiddel som man regner med kan afhjælpe en meget alvorlig tilstand associeret med Corona, skriver Yediot Ahronoth.

Medicinalvirksomhederne har meddelt at FDA har orienteret dem om at “forsøgene kan fortsætte”, hvilket ikke svarer til en fuldgyldig lægemiddelgodkendelse for lægemidlet som skal afprøves på Corona-patienter.

Der er tale om Aviptadil, som er en syntetisk form for neuropeptid hormon. Stoffet fungerer ved at muliggøre kommunikation mellem neuroner i nervesystemet.

Forskerne håber at Aviptadil vil kunne afhjælpe Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) som har forårsaget ca. 50% af Corona-dødsfaldene.

ARDS er åndedrætsvigt som forårsages af hurtig og svær lungebetændelse med åndenød – et symptom som er meget udbredt blandt Corona-patienter.

ARDS hæmmer effektiv ilt- og kuldioxid omsætning i lungerne og derfor må man tilslutte de svært ramte Corona- patienter til hjerte-lunge maskine.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp