Her bliver en kinesisk arbejder som frygtes at være smittet med coronavirus transporteret til Barzilai hospital. (Foto: Skærmdump)

Israelsk vaccine kan måske løse coronavirus-krise

Forskere i Israel har haft succes med vaccine til fjerkræ mod stamme som ligner coronavirus. Sikkerhedstest før brug på mennesker forventes at ske inden for 90 dage, siger forskere.

Israelske forskere som har udviklet effektiv vaccine mod en stamme fra coronavirus-familien, siger den muligvis kan tilpasses den nye coronavirus, skriver Israel Hayom.

Forskerne har udviklet vaccinen over fire år i MIGAL – Galilee Research Institute for at beskytte fjerkræ mod luftbåren infektion i bronkierne.

Ifølge forskerne kan ligheden mellem virusserne bane vejen for en hurtig udvikling af vaccine til mennesker. Forskerne advarer om at det kan tage flere måneder inden vaccinen er klar. Det skyldes til dels at vaccinen først skal undersøges for om den er sikker for mennesker.

-Vi vil forsøge sikkerhedstjek inden for 90 dage, sagde David Zigdon, instituttets administrerende direktør torsdag.

Coronavirus har allerede haft alvorlige konsekvenser i Israel. Læs MIFFs artikler nedenfor:

Embedsmænd frygter spredning af Fake News om coronavirus kan afskrække vælgere fra at komme til valgstederne. Flere israelere er i hjemmeisolation efter mistanke om smitte.

Som det første land i verden fraråder Israel alle rejser til udlandet grundet frygt for coronavirus.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp