Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel fraråder alle rejser til udlandet

Passagerer kontrolleres i Malpensa lufthavn i Milano, Italien. Alle israelere der kommer hjem fra Italien skal i hjemmeisolation.
Som det første land i verden fraråder Israel alle rejser til udlandet grundet frygt for coronavirus.

Det israelske sundhedsministerium skriver i en usædvanlig og dramatisk meddelelse onsdag at israelere frarådes at rejse til udlandet medmindre det er strengt nødvendigt. Det drastiske skridt tages i et forsøg på at isolere landet fra udbrud af coronavirus, som nu spreder sig over hele verden, skriver Times of Israel.

”Rejse ikke medmindre du virkelig har brug for det,” skriver ministeriet.

Israel er dermed det første land i verden som advarer mod internationalle rejser på grund af coronavirussen. Siden udbruddet begyndte i Kina i december er over 80.000 blevet smittet og ca. 2.800 er døde indtil videre – det store flertal i Kina.

Meddelelsen kommer efter en række lande har rapporteret virussen nu også er spredt til dem og et ukontrolleret udbrud i Tyskland, Italien og andre europæiske lande.

Hvis man alligevel rejser til udlandet frarådes alle rejser til Italien. Alle israelere som vender hjem fra Italien kommer i to ugers hjemme-isolation.

Israel har allerede lukket grænserne for indrejse for udlændinge som har været i Kina, Hong Kong, Macau, Thailand, Singapore, Sydkorea og Japan i de sidste 14 dage.

Sundhedsministeriet anbefaler også alle internationale konferencer og forsamlinger i Israel som er planlagt de kommende måneder, aflyses eller udsættes. De fraråder også israelere at rejse til konferencer i udlandet.

Ikke alle er tilfredse med rejsevejledningen. Mange mener det skaber unødvendig panik og forårsager både økonomisk og diplomatisk skade for landet. Ministeriet har reageret på kritikken om at det er bedre at være på forkant.

Indtil videre er der kun blevet påvist to tilfælde af coronavirus i Israel – begge smittede var om bord på et krydstogtskib ud for Japan, hvor flere hundrede mennesker blev smittet. De blev transporteret til Israel og kom i karantæne efter hjemkomsten.

Meddelelsen fra sundhedsministeriet er dramatiske nyheder for israelske luftfartsselskaber. ELAL siger de ikke blev informeret på forhånd om rejsevejledningen. Flyselskabet har allerede mistet mange millioner kroner på virusudbruddet. Nu frygter de et økonomisk sammenbrud i løbet af et par uger som følge af alle rejser frarådes.

Natt til tirsdag ble sikkerheten brutt på Ben Gurion flyplass, av to palestinere som hadde kjørt seg vill. (Foto: I Wish I Was Flying, flickr.com)
Det israelske flyselskab ELAL frygter økonomisk sammenbrud efter myndighederne fraråder at rejse til udlandet. (Foto: Flickr)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem