Search
Coronavirus spreder sig og frygten for smitte stiger globalt. (Foto: ᕼOOᗰᗩᑎ ???????? @buddy_crackers)

Frygter coronavirus vil true Knesset-valg 2. marts

Embedsmænd frygter spredning af Fake News om coronavirus kan afskrække vælgere fra at komme til valgstederne. Flere israelere er i hjemmeisolation efter mistanke om smitte.

Den seneste udvikling i spredning af coronavirus i Israel kan bringe valget den 2. marts i fare, udtalte højtstående embedsmand søndag aften, skriver Yediot Ahronoth.

Det tredje Knesset-valg i Israel afholdes inden for et år. Regerings- og valg embedsmænd skal håndtere mulige trusler mod valget. De frygter blandt andet Fake News om spredning af coronavirus på valgdagen.

Selv hvis coronvirus ikke spreder sig yderligere frygter man spredning af Fake News om coronavirus kan skræmme vælgerne fra at stemme. Sker det vil den centrale valgkomité og sundhedsministeriet skulle bekæmpe spredning af Fake News for at sikre vælgerne udøver deres demokratiske ret til at stemme.

Minister for offentlig sikkerhed, Gilad Erdan sagde søndag at sundhedsministeriet vurdere at spredning af Fake News er en kriminel handling. Erdan tilføjede at han har beordret Israels politi til at handle derefter ved en sådan lovovertrædelse.

Premierminister Benjamin Netanyahu udtalte at sikkerhedstjenesten Shin Bet også er klar til at håndtere udenlandske elementer som måtte forsøge at sprede Fake News under valget, skriver Yediot Ahronoth.

Det er endnu uklart hvilke foranstaltninger vil blive indført over for vælgere vendt hjem fra Fjernøsten som sundhedsministeriet har indført 14-dages hjemmeisolation for.

Ændres sundhedsministeriets nuværende retningslinjer ikke, vil israelere vendt hjem fra Kina, Thailand, Hong Kong, Singapore, Macau, Sydkorea og Japan skulle blive hjemme i isolation mindst to uger. Dermed vil de være forhindret i at stemme ved valget næste uge. Der er endnu ikke fundet en juridisk løsning på hvordan mobile stemmeurner bringes hjem til isolerede vælgere.

For isolerede vælgere kan få adgang til at stemme ved valgstederne vil det kræve lempelse af nuværende bestemmelser om isolation.

Den centrale valgkomité undersøger hvor valgsteder til hjemmeisolerede vælgere kan placeres. De særlige valgsteder skal holdes isoleret fra almindelige valgsteder for at undgå spredning af coronavirus.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp