Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel går til sit tredje valg i løbet af mindre end et år

Israels national forsamling - Knesset. (Illustrativt foto: Wikimedia Commons)
Ved midnat stod det klart, at israelerne går til nyt Knesset-valg den 2. marts - det tredje valg på mindre end et år.

Israel går til sit tredje valg i løbet af mindre end et år

Ved midnat stod det klart, at israelerne går til nyt Knesset-valg den 2. marts – det tredje valg på mindre end et år.

Det har vist sig umuligt at etablere et flertal for en regeringskoalition efter Knesset-valget i september. Både Benjamin Netanyahu (Likud) og Benny Gantz (Kahol Lavan) kunne ikke få støtte fra mindst 61 Knesset-medlemmer. De kunne ligeldes heller ikke nå til enighed om en samlingsregering.

Ved midnat den 12. december blev Knesset-forsamlingen der blev valgt 17. september automatisk opløst, men Knesset-medlemmerne fortsatte diskussionen ud på natten for at fastsætte en dato for nyt valg.

I henhold til den automatiske Knesset-opløsning, skulle næste valg ske den 10. marts, men fordi det kolliderede med den jødiske højtid Purim, blev valgdatoen ændret til den 2. marts, skriver Times of Israel.

Premierminister Benjamin Netanyahu mødte op til den endelige afstemning om det, afholdt omkring kl. 3.30 torsdag morgen.

Ikke uventet anklager alle sider af israelsk politik deres forskellige politiske modstandere for ikke at kunne få en regering på plads. Lederen af Israel Beiteinu Avigdor Lieberman, der har været i en stærk vippe-position og opfordrede til en samlingsregering mellem Likud og Kahol Lavan (blandt andet for at holde de religiøse partier ude af regeringen), siger at han har “nul procent” ansvar for situationen. Gantz hævder Netanyahus påstand om immunitet var den største hindring. Netanyahu lægger ansvaret på Gantz, som han hævder gjorde alt for at oprette en mindretalsregering støttet af den arabiske fælleslisten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem