Russisk gymnast: – Stop hadefuld hetz mod Israels OL-guldvinder på sociale medier

For første gang måtte russerne "nøjes" med OL-sølv efter Linoy Ashram som første israelske kvinde vandt OL-guld. Nederlaget faldt ikke i god jord hos russerne.
Linoy Ahsram har skrevet historie som første israelske kvinde som vinder OL-guld. Ashram er også første ikke-russisk rytmisk gymnast som vinder guld siden 1996, det faldt ikke i god jord hos russerne. (Foto: Ayelet Zussman, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den russiske gymnast Dina Averina forsvarer den israelske gymnast Linoy Ashram som vandt OL-guld som første israelske kvinde nogensinde. Averina beder om at folk stopper med at angribe og chikanere Ashram via sociale medier. Averinas udtalelser kommer efter Ashram blev udsat for yderst ubehagelige antisemitiske angreb på sociale medier efter hun vandt guld og Rusland måtte “nøjes” med sølv, skriver Times of Israel.

Averina og hendes team fik heltemodtagelse i Moskva, selvom Ashram chokerede sportsverdenen ved at vinde OL-guld i Tokyo. Averina som er verdensmester i rytmisk gymnastik var den store favorit og det var forventet at hun ville vinde guldet.

Averina udtaler at hun er vred over at Ashram tog guldet og beder folk om at stoppe med deres ubehagelige angreb mod Ashram på sociale medier.

– Jeg synes det er synd for Linoy. Hun gjorde ikke noget forkert. Stop jeres hetz mod hende, skrev Averina på Facebook

Averina tilføjede at også hun er blevet udsat for hetz på sociale medier:

– Ikke alle støtter mig. Vi er ikke skyld i noget – det er dommernes beslutning, udtaler Averina

Ashram har skrevet OL-historie som første israelske kvinde som vinder OL-guld.

Linoy lagde klip op på Instagram hvor hun viser glæden ved at have vundet guld. Linoys Instagram-post blev oversvømmet af flere tusind hadefulde kommentarer. Mange kunne ikke accepterer russisk dominans på toppen af rytmisk gymnastik siden 1996.

Russiske trolle har også angrebet Ashram på sociale medier.

Efter konkurrencen beskyldte Averina også dommerne med påstand om at hun havde præsteret bedre end Ashram:

– Jeg mener ikke det var rimeligt, og det var tydeligt fra start da jeg fik en lavere score, så jeg kan ikke sige, at det var fair. Jeg kan ikke se at jeg lavede fejl i min rutine. Jeg udførte min rutine på højt niveau, Linoy tabte sit redskab under sin rutine, udtalte Averina.

Også Ruslands olympiske hold har klaget over at Ashram vandt guld.

Ligeledes gjorde Ruslands udenrigsminister: – Vores atleter er perfekte, men vi har brug for ærlige dommere, udtalte udenrigsminister Sergey Lavrov til Match TV.

Ashram udtalte til Israels radiostation Sport 5: – Jeg er ikke vred på Averina. Atleter skal tage tab med sportsånd. At reagere som hun gjorde er ikke udtryk for sportsånd, men hun må jo gøre som hun finder rigtigt.

I 2018 tabte Averina sit bånd under konkurrence mod Ashram. Alligevel vandt Averina guld, mens Ashram måtte nøjes med sølv ved verdensmesterskaberne i rytmisk gymnastik 2018 i Sofia, Bulgarien.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelLuksus feriested i Gaza udsat for bombeangreb efter «umoralsk koncert»
Næste artikelUNRWA undersøger anklager om antisemitisme blandt deres ansatte
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise