Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sådan! Israel har kvalificeret sig til kvartfinalen

Israels U19-landshold imponerede da de kvalificerede sig til U20WC. (Foto: Israels fodboldforbund)
Holdets næste kamp forventes at blive mod storfavoritten Brasilien.

Det israelske landshold imponerer ved U20-VM i Argentina. I går kvalificerede de sig til kvartfinalen efter de slog Usbekistan i det 97. minut.

Israelsk-arabiske Anan Halaili scorede vindermålet mod Usbekistan.

I kvartfinalen møder de vinderen af ​​kampen mellem Brasilien og Tunesien, der spilles i dag. Brasilien er en af ​​favoritterne til at vinde mesterskabet.

Det er første gang, Israel deltager i U20 World Cup. Det israelske hold med unge talenter kvalificerede sig til mesterskabet, efter de i 2022 nåede finalen i EM U19, hvor de endte med at tabe finalen til Storbritannien.

I U20WC tabte Israel åbningskampen mod Colombia. Kampen mod Senegal endte uafgjort. Herfter vandt Israel kampen mod Japan og gik videre. Under kampen mod Japan, så det længe ud til at Israel ikke ville vinde kampen.

Men trods rødt kort og en spiller mindre på holdet, vandt Israel over Japan. Et minut inde i overtid sendte Omer Senior Israel i spidsen og videre i mesterskabet. Det var Israels første sejr i et fodbold verdensmesterskab.

Det var meningen at U20WC skulle afholdes indonesien. FIFA besluttede at fjerne Indonesien som efter et møde i Doha mellem FIFA-præsident Gianni Infantino og Indonesiens fodboldpræsident efter det havde skabt politisk uro i Indonesien, at Israel skulle deltage. Indonesiens præsident Joko Widodo havde meddelt at hans administration modsatte sig Israels deltagelse og at de havde aftalt at være vært for mesterskabet, før de vidste, Israel ville kvalificere sig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem