Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel lancerer ny international kampagne mod anti-israelsk propaganda

Antisemitismen er eksploderet efter 7. oktober-massakren mod Israel. Her ses palæstinensisk demonstration foran Københavns Rådhus, 2008. (Foto: Henry Southgate, flickr.com)
Ny israelsk minister: - Det jødiske folks ret til Israel skal brandes internationalt.

Israel planlægger at lancere en kampagne med det internationale samfund som målgruppe. Kampagnen hedder “der er ikke nogen besættelse,” fortæller nyudnævnt minister for offentlig diplomati, Galit Distal Atbaryan til Jerusalem Post.

Efter sin udnævnelse, Tweetede hun:
Ord er min legeplads.
Jeg har skrevet klummer, bøger og taler og nød hvert øjeblik.
Men fra i dag er det slut med det sjove.
At være informationsminister for staten Israel er en rolle, jeg indtager med stor ydmyghed og respekt for mit ansvar.
Jeg takker premierministeren for den store tillid, han har vist mig.
Nu ligger bevisbyrden hos mig.
Må vi lykkedes med opgaven.

– Vi har ikke besat noget land, der er ikke nogen besættelse, fortalte ministeren til Israels radio, dagen efter Israels nye regering stemte for at åbne det nye ministerium med et startbudget på 8 millioner shekel (svarende til omkring 16 millioner kroner).

– Det er ikke hver dag man bliver minister og starter et ministerium op fra bunden. Det er både følelsesladet og lidt skræmmende,” fortæller Distal Atbaryan.

Distal Atbaryans arbejde kommer oven i det, der allerede udføres af udenrigsministeriet og Ministeriet for Diaspora Anliggender i kampen mod den globale boykot-bevægelse (BDS).

Det er ikke første gang, premierminister Benjamin Netanyahu har udnævnt en minister for offentlig diplomati uden for udenrigsministeriet. I 2015 oprettede han Ministeriet for Strategiske Anliggender og Offentligt Diplomati. Nu genopilver han ministeriet, men deler det op i to og giver det lidt forskellige funktioner.

Distal Atbaryan fortæller at hun ikke er enig med tidligere initiativer fra udenrigsministeriet, der brandede Israel internationalt som et innovativt, dynamisk samfund med fokus på landbrugsteknologi, en fantastisk musikscene, tolerance over for LGBT og deres rettigheder, uden fokus på at Israel også er et land præget af konflikt og krig.

Distal Atbaryan : – Hør, vi er fantastiske og vidunderlige. Vi har USB-sticks, cherrytomater og vandteknologi. Se hvor godt vi klarede os ved Eurovision og vores vidunderlige pride-parader.

Hun fortsætter:

Hertil lyder svaret ofte at er det rigtig fint altsammen, “men I har stjålet og besat andres hjem, forlad deres hjem og lav alle jeres vidunderlige ting et andet sted.”

Men vi har ikke besat eller stjålet andres hjem, fortæller hun.

– Tiden er inde til at dykke ned i sagens kerne. Israel er nødt til at skabe en infrastruktur, der fortæller om det jødiske folks historiske forbindelse til Judæa og Samaria (Vestbredden) der går flere tusind år tilbage, understreger hun og tilføjer: – Folk ved det ikke, de kender ikke jødernes historie.

Det er afgørende at få det historiske perspektiv på plads – det vil nemlig hjælpe med at sætte nutidens begivenheder ind i den rette kontekst, understreger hun.

Som minister forholder hun sig ikke til eventuelle politiske diskussioner om, hvad der skal ske med Judæa og Samaria. Hendes fokus er på løgnen om at Israel har besat området – en løgn der igennem årtier er blevet spredt af medier, politikere, organisationer som BDS, også i Danmark. Spørgsmålet om en løsning i området er adskilt fra spørgsmålet om besættelse, fortæller Distal Atbaryan og tilføjer at der også er behov for en lignende kampagne i den arabiske verden.

Netanyahu har gjort opmrksom på at holdningen til Israel i den arabiske verden skal ændres så “99[%] af den arabiske verden er med os”, herefter vil konflikten med palæstinenserne kunne løses via dialog med dem og den arabiske verden, fortæller hun.

– Jeg tror ikke på at det meste af den arabiske verden hader jøder og zionister. Der er mange mennesker i de arabiske [stater], som er faldet for løgne, forkerte oplysninger og opildning, forklarer Distal Atbaryan.

Lige siden FNs delingsplan i 1947, op gennem Oslo-aftalerne primo 1990’erne og frem til nu, har Israel rakt sin hånd ud i fred til araberne og palæstinenserne, understreger hun.

Den nye minister vil også beskæftige sig med kampagner med fokus på normalisering med Saudi-Arabien og Netanyahus kampagne for at stoppe Iran i at blive atommagt.

Derudover vil det nye ministrie også have fokus på at dele materiale, information og forskning med andre andre ministerier som arbejder internationale diplomatiske kampagner. Det vil skabe en fælles infrastruktur, der vil gøre det lettere for alle at tale på vegne af Israel, slutter den nye minister.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem