Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

“Intet Nyt fra Vestbredden” rimer på “Intet Nyt fra Østfronten”

Dreng foran familiens nedrevne hus. Foto. Lærke (Fotoudstilling på Ørestad Bibliotek).
Men børne- og unge bibliotekaren mener at udstillingen "belyser kompleksitet" - uden at tage parti.

Vi har fået lov til at dele følgende brevudveksling mellem Israel-vennen NN og Ørestad Bibliotek. NN kom til Biblioteket for at opleve et rigtigt fint arrangement om Marie Curie – og blev chokeret over hvad han ellers fik set. Ikke overraskende! Læs Yael Pharhi Gravesen og Rika Greenbergs anmeldelse her – inklusiv information om “Oplysning Palæstina Israel“, som står for udstillingen (Oplysning Palæstina Israel består af tidligere internationale observatører i EAPPI).

OBS til de historieinteresserede: Arrangørerne har sikkert tænkt på bogen “Intet nyt fra Vestfronten” – Vestfronten klinger mere med Vestbredden end Østfronten gør. Imidlertid gør NN opmærksom på, at det er bogen “Intet nyt fra Østfronten”, som handler om nazityskland … og selvom udstillingsteksterne ikke direkte sammenligner israelerne med nazisterne, er anklagerne så grove, at læseren bliver mindet af de direkte anklager hos dem, som sidestiller Israel med nazityskland.

Til Ørestad Bibliotek (2019-04-06)

Først tak for et godt arrangement om Curie i torsdags og jeres FB-side, der er positiv og informativ.

Men det var noget overraskende og ubehageligt, at under indlægget om Curie hele tiden at skulle se på skærmenes forskellige billeder af jeres fotoudstilling: ‘INTET NYT FRA VESTBREDDEN’ på venstre og højre side, idet det jo rimer på ‘INTET NYT FRA ØSTFRONTEN’. Er I af den overbevisning, at israelsk militær på vestbredden kan sammenlignes med nazityske soldater på østfronten?

Vedlagt en analyse om fotoudstillerne/EAPPI, der med ovelæg dæmoniserer Israel med antisemitiske undertoner https://miff.dk/danmark-israel/2019/01/15kirkens-verdensraad-koerer-en-global-smaedekampagne-imod-israel-bl-a-med-dine-skattepenge.htm

Har det ikke antisemitiske undertoner at sammenligne israelske tropper med nazityske? Hvorfor denne sammenligning, hvis ikke det er for at dæmonisere israelske tropper? Og hvorfor lige nazisterne?

Jeg har set billederne hos jer og det er meget ensidigt; se selv efter, idet der kun fokuseres på palæstinensernes problemer på Vestbredden, men er israelerne ikke også ofre for EAPPI, terror, Hamas, Hezbollah, tunneller under Israel med det formål at dræbe jøder, boykot-bevægelser, Islamisk Jihad, Al-Qassam brigader, ballonner med ild i, der sendes fra palæstinensiske områder til Israel med det formål at dræbe civile i Israel og gøre skade på naturreservater?

Men da I nu har vist én side i en mellemøstkonflikt (måske intetanende for det meste personale), kan skaden jo gøres god igen ved at vise, at israelerne også er bange og må leve side om side med terror som tunneller, balloner med ild der sendes til Israel, raketter i tusindvis, tidligere selvmordsaktioner, antisemitisk uddannelse hos palæstinenserne og NGO’ere, der prøver at dæmonisere Israel.

Men det er ikke overraskende at bekæmpe jødernes rettigheder til land, jord, kapital, ægteskaber og uddannelse som det er set gennem tiderne. Senest er jødernes og indbyggernes ret til at kæmpe for landet Israel nået til Danmark. Oslo-aftalerne angiver på vestbredden, hvad der kan betragtes som zone Israel og hvad der er palæstinensiske zoner. Det er jo ikke Saudi Arabien, Yemen, Iran, Nordkorea, Nigeria eller Ægypten der fokuseres på hos EAPPI. Det er Israel! Og er det virkelig svært at lægge 2+2 sammen? Jødernes og indbyggernes land, hvis jeg skal give en hjælpende hånd.

Det er derimod overraskende, at et politisk neutralt bibliotek, passivt eller måske aktivt, har taget politisk stilling i en af de mange mellemøstkonflikter og derved er I ikke politisk neutrale. Men der kan rettes op på det ved at vise israelernes problemer med palæstinenserne. De fleste nyheder i dagligdagen handler om israelernes konfrontationer med araberne, men det modsatte er også sandt.

Vedlagt et eksempel på et utal af terroraktioner eller krigsførende aktiviteter fra palæstinensernes side How kites and balloons became militant weapons (video) og mit budskab er: Vær ikke i lommen på anti-israelere eller andre politiske grupperinger, og da det er sket med eller uden jeres viden, så ret op på det ved at vise den anden side, så der er balance i regnskabet.

Jeg kan godt lide jeres bibliotek og ønsker det bedste for alle besøgende, og ikke at nogen bliver stødt over ensidige fotos. Jeg siger bare højt, hvad jeg og mange sikkert tænker.

Med venlig hilsen

NN

 

Svar fra Ørestad Bibliotek

Fra: Mads Bluhm <E77P@kk.dk>
Sendt: mandag den 8. april 2019
Emne: sv: Fotoudstillingen

Kære NN,

Tak for din henvendelse. Tak også for rosen, det varmer.

På Ørestad Bibliotek har vi et væld af udstillinger på biblioteket, nogle af dem er som i tilfældet ”Intet nyt fra Vestbredden” resultatet af, at en kunstner eller organisation henvender sig til os og vil bruge vores vægplads. I dette tilfælde en række mennesker som alle har været udsendt som frivillige i de palæstinensiske områder og haft mange oplevelser med både palæstinensere og israelere. Det er således dem, som har navngivet udstilling.

Det er der kommet en spændende udstilling og fortælling ud af, som sætter mange tanker i gang hos dem der oplever den. Udstillingens billeder viser de udsendtes oplevelser i den dagligdag, de har haft. Vi vælger som bibliotek ikke part i konflikten, men forsøger at belyse kompleksiteten i den. Vi er som bibliotek sat i verden for at formidle kultur og viden, og udstillingen lever til fulde op til disse krav.

Vi tager dine kommentarer og kritik med, når vi evaluerer vores udstillingsprogram, endnu en gang tak for dine input.

Bedste hilsner

Mads Bluhm
Børne og unge bibliotekar
Ørestad Bibliotek

_______________________________

KØBENHAVNS KOMMUNE
Kultur- og Fritidsforvaltningen
Kultur S
Arne Jacobsens Allé 19
2300 København S

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem