Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Svar på tiltale – Tim Whytes blodbagvaskelse (blood libel)

Mellemfolkeligt Samvirkes "Free Gaza" grafik - påført sandheden
Mellemfolkeligt Samvirkes "Free Gaza" grafik - påført sandheden
Tim Whyte, generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke, har begået et indlæg, som er præget af mange udokumenterede, had-fremmende, fordummende påstande - så hadefulde, at en del kun kan betegnes som blodbagvaskelse - og så mange at der skal bruges timevis til tilbagevisninger.

Mange af vores læsere har hørt om og måske også læst et debatindlæg, “Samuelsen har ret – Israel har krav på en fair behandling” i Jyllands Posten den 24. oktober. Det er skrevet af Tim Whyte, generalsekretær, Mellemfolkeligt Samvirke, og er præget af mange udokumenterede, had-fremmende, fordummende påstande – så hadefulde, at en del kun kan betegnes som blodbagvaskelse – og så mange at der skal bruges timevis til tilbagevisninger.


Hvad er blood libel (blodbagvaskelse)? Meget kort fortalt:
I den klassiske antisemitisme anklages jøder for rituel menneskeofring og indtagelse af offerets blod. Spredning af disse anklager har i løbet af de sidste ca 1000 år ført til mange dødbringende optøjer mod jøder – inklusiv systematiske forsøg på udryddelse. Og det har betydet, at rigtig mange mennesker – selvom de ikke ved noget om historie – er blevet forudprogrammeret til at tro dårlige ting, de hører om jøder.

En stor del af kampen mod, at Israel overhovedet eksisterer som jødernes nationalstat, føres ved at anklage Israel for handlinger, som kan sidestilles med rituelt mord. De mennesker, som er blevet forudprogrammeret til at tro dårlige ting om jøder, er tilbøjelige til at tro at “det er Israels skyld – det hele”. Og så er der ikke ret langt til at konkludere, at Israel er en forbryderstat, som slet ikke har ret til at være til.


Heldigvis er der mange Israel-venner, som har trådt til på kommentartråden. MIFF Danmark kan kun anbefale at gå på opdagelse på tråden.

Og læs endelig indlægget af Israels ambassadør til Danmark, Benny Dagan, den 29. oktober “Hamas udnytter den civile befolkning i Gaza – Ægte menneskerettighedsforkæmpere som Ban Ki-Moon har for længst indrømmet, at Israel bliver behandlet unfair i FN’s Menneskerettighedsråd“.

Men det jeg anbefaler mest er en klumme af Dan Harder på Israel-Online den 29. oktober: “Mellemfolkeligt Samvirke imod Israel – og sandheden

Mange af de indlæg jeg har nævnt fokuserer – og ikke urimeligt! – på “hvad med de dårlige ting de andre gør, hvorfor nævner Tim Whyte ikke disse ting”. Det jeg har savnet … og som Dan Harder giver … er en meget præcis analyse af årssagssammenhængene og konteksterne. Tim Whytes påstande om årssager til Gazas lidelser er efter min bedste overbevisning helt forrykte. Og kontekst er åbenbart noget han helst vil skjule – måske også fra sig selv?

Så hvis du kun har tid til at læse ét svar på tiltale …. her har du “Mellemfolkeligt Samvirke imod Israel – og sandheden

“Kommer det til menneskerettighedskrænkelser, bør alle stater kritiseres ud fra nøjagtigt samme saglige og sobre parametre,”mener Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, i Jyllands-Posten, 24. oktober.

Men han lever ikke op til sin egen noble målsætning.

Han kritiserer i stedet Israel ud fra usaglighed og propaganda, og fortrinsvis for ting, som i virkeligheden er palæstinensernes ansvar.

Det var overskriften og rubrikken … artiklen dokumenterer til fulde Tim Whytes usaglighed.

Og så får du som bonus:

Mellemfolkeligt Samvirkes generalsekretærer har i øvrigt en stolt tradition for at sprede løgne om Israel. Læs mere ….

Se også Jan Frosts indlæg af 21. april 2018 her på miff.dk “Deltager Mellemfolkeligt Samvirke også i støtte til Hamas?”

– Jeg er chokeret over den ensidige information – og ofte direkte misinformation – jeg får fra en organisation der henter over 60% af deres indtægter fra offentlige kasser.

Det er på tide at Danmark anvender de nye kriterier for støtte til israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer på danske NGO’er, såsom Mellemfolkeligt Samvirke, som under dæk af at kæmpe for menneskerettigheder, opildner til had.

Kilder og noter
Karin Weinholts artikel om Antisemitisme i Den Store Danske kan ikke anbefales højt nok, især hvis man vil få et solidt historisk indblik.
Læs også Antisemitisme: en arbejdsdefinition fra European Forum on Antisemitism i Berlin.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem