Ifølge meningsmålinger vil Netanyahu få svært ved at skaffe støtte nok til at blive premierminister igen

Seneste målinger viser dødvande mellem blokkene.

Efter blot et år brød Naftali Bennetts regeringen sammen og Israel er nu på vej mod sit 5. valg i løbet af blot 3,5 år.

Knesset vil nu blive opløst og de israelske vælgere skal ultimo oktober igen, igen til stemmeurnerne.

Efter meddelelsen om regeringenssammenbrud, var oppositionsleder Benjamin Netanyahu hurtigt ude og fejrede regeringens fald. Netanyahu er Israels længstsiddende premierminister nogensinde og han håber nu på at kunne vende tilbage igen.

Flere meningsmålinger viser at Netanyahu vil få svært ved at stable en regering på benene og få tilstrækkelig støtte til at blive premierminister. Tre meningsmålinger udført de seneste dage viser også at ingen af blokkene står til at få et flertal.

Hverken Netanyahu og hans støttespillere, eller den nuværende koalition står til at få det nødvendige flertal på 61 ud af 120 sæder i Israels nationalforsmaling (Knesset). Dvs at alt tyder på den politiske stilstand i israelsk politik vil fortsætte, medminidre der vil være nogle som vælger at skifte side, men i skrivende stund er der ikke noget som tyder på det.

De seneste meningsmålinger viser at Netanyahus parti (Likud) står til at vinde 35-36 sæder. Nuværende udenrigsminister som vil blive Israels fungerende premierminister frem til valget, Yair Lapid og hans parti (Yesh Atid), står til at få 20-22 sæder

Partierne Kahol Lavan og Zionut Datit står til at få 9 sæder, Shas 8 sæder, Yahadut Ha-Torah står til at få 7 sæder, Ha-Avoda 6 sæder, Reshima Aravit Meshutefet 5 sæder, Yisrael Beytenu 5 sæder, Ra’am 4 sæder, Yamina 4 sæder, Tikvah Hadasha og Meretz 4 sæder, til trods for at de i en meningsmåling falder under spærregrænsen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp