Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Over and out for Bennetts regering

Premierminister Naftali Bennett (t.v.) og udenrigsminister Yair Lapid meddelte 20. juni at de vil opløse Israels nationalforsamling (Knesset). (Foto: Flash90)
Naftali Bennetts regering ser ud til at lakke mod enden. Yair Lapid vil blive premierminister og Bennett vil blive fungerende udenrigsminster frem til valget 25. oktober.

Premierminister Naftali Bennett og udenrigsminister Yair Lapid meddelte i aftes at de vil opløse Knesset. Bennetts regeringskoaltion har længe været skrøblig og har de seneste uger ikke kunne gennemføre sin politik efter flere politikere har valgt at forlade den og regeringen mistede sit flertal.

Bennett og Lapid erkender at de ikke kunne redde regeringen, og at de derfor vil foreslå at nationalforsamlingen (Knesset) opløses. Det vil betyde at Israel igen skal til valg – det vil blive det femte valg i løbet af tre og et halvt år. Valget forventes at blive den 25. oktober, skriver Times of Israel.

Hvis Knesset opløses vil Lapid blive premierminister frem til valget og Bennett vil blive fungerende uenrigsminister

Oppositionsleder Benjamin Netanyahu jubler over regeringens fald og siger at han vil «etablere en bred regering» efter valget.

Det vil kræve at Netanyahu vil kunne overtale vælgerne. Meningsmålinger viser at blokkene ikke står til at få de nødvendige 61 sæder der skal til.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem