Knesset-politiker død af hjerteanfald

Said al-Harumi var tidligere på året med til at skrive historie, han blev 49 år.
Den israelsk-arabiske politiker Said al-Harumi er død af hjerteanfald, han blev 49 år. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelsk arabiske politiker fra partiet Ra’am [United Arab List] Said al-Harumi er død, 49 år af hjerteanfald på hospital i byen Beer Sheba. Oplyser partiet.

Al-Harumi var sammen med sine partifæller i det islamiske parti Ra’am med til at skrive historie tidligere på året, som det første arabiske parti som kom med i en regeringskoalition – læs HER. Det førte til at Benjamin Netanyahu måtte gå af efter 12 år på magten – læs HER. I juli blev al-Harumi udnævnt til leder af Knessets indenrigskomité, skriver Times of Israel.

– Vi kondolerer over for hans familie og indbyggerne i Negev, udtaler hans parti.

Al-Harumi kom fra det beduinske hjerte i Negev, hvor flere tusind beduiner lever i landsbyer som ikke er anerkendt af staten. De fleste landsbyer er afskåret fra kommunale og statslige tjenester og bygget uden godkendelse, hvilket betyder at de er i fare for at blive revet ned af israelske myndigheder.

Israelske myndigheder har fra deres side igennem flere år forsøgt at få beduinerne til at flytte over i mere moderne boliger og byer, og derved øge deres livskvalitet og give dem de samme tjenester som andre borgere i Israel får. Beduinerne derimod ser anstrengelserne som en ødelæggelse af deres traditionelle livsstil.

Al-Harumis store politiske mærkesag var at få myndighederne til at godkende nogle af de ulovlige beduinlandsbyer. Al-Harumi håbede på at Ra’ams kontroversielle beslutning om at blive en del af regeringen ville styrke hans politiske mærkesag.

Israels udenrigsminister og regeringspartner Yair Lapid takker al-Harumi for hans bidrag til regeringen og sender sine kondolancer til de efterladte:

– Det er med stor sorg vi hører om dødsfaldet af politiker Said al-Harumi, som var en partner, og en af dem vi skal takke for at regeringen kom på plads. En mand fra Negev, som elskede menneskeheden og troede på at det israelske samfund kunne forandres og forbedres, siger Lapid.

Med al-Harumis død forventes det at Iman Khatib-Yasin vil vende tilbage til Knesset. Hun beskriver sig selv som en feminist og er Israels første Knesset-politiker med hijab. Hun blev valgt ind i 2020, men formåede ikke at komme ind ved nyvalget i 2021.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEU: Palæstinensiske myndigheders vold mod menneskerettighedsaktivister uacceptabel
Næste artikelPalæstinenserne har fået 500.000 vaccinedoser af USA
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise