Search

Her er Israels nye regering

Den nye regering blev stemt igennem med meget snævert flertal.

Israels nye regering har i dag holdt møde med Israels præsident Reuven Rivlin for et officielt foto, samtidigt er den nye regering trukket i arbejdstøjet og er begyndt processen med at overtage magten efter 12 år med Benjamin Netanyahu og partiet Likud, skriver avisen Times of Israel.

Netanyahu er nu blevet oppositionensleder og vil senere i dag mødes med Israels nye premierminister, Naftali Bennett og afleverer nøglerne til premierministerkontoret.

Den nye regering består af 8 partier fra den yderste højrefløj til den yderste venstrefløj og blev stemt igennem i parlamentet Knesset søndag aften med et snævert flertal på 60 stemmer for og 59 stemmer imod.

Under afstemningen sagde Netanyahu at han ville arbejde i oppositionen for at vælte den nye regering, hvilket han vurderer vil ske i løbet af kort tid.

Gideon Sa’ar som forlod Netanyahus parti Likud for at starte partiet Tikvah Chdashah (Nyt Håb) er blevet justitsminister og erkender at det bliver en vanskelig start for den nye regering. Sa’ar har ansvaret for at holde sammen på den.

– Det er ikke en opgave jeg tager let på, siger den nye justitsminister.

Den nye regering er støttet af 8 af de 13 partier som kom ind i parlamentet ved forrige valg. 60 ud af de 120 repræsentanter i Knesset som støtter regeringen er Yesh Atid (Der er en fremtid) (17 repræsentanter), Kahol Lavan (Blå og Hvid) (8), Yisrael Beytenu (Israel er vores hjem) (7), Ha-Avoda (Arbejderpartiet) (7), Yamina (Højre) (med 6 af 7 repræsentanter), (6), Meretz (6) og det islamistiske parti Ra’am (med 3 af 4 repræsentanter).

Partiernes politik i den nye regeringskoalition springer i alle retninger, derfor opfordrer premierminister Bennett partierne til at udvise tilbageholdenhed i de mest betændte og ideologiske sager, for at sikre regeringens stabilitet. Han lover at den nye regering vil arbejde for at samle nationen igen efter to år med politisk kaos og 4 valg.

I regeringsaftalen vil Bennett være premierminister til 27. august 2023, hvorefter Yesh Atid leder Yair Lapid overtager premierministerposten. Frem til august 2023 vil Lapid være Israels udenrigsminister.

Leder af Kahol Lavan Benny Gantz, fortsætter som forsvarsminister. Han var også forsvarsminister i den afgående regering. Leder af Yisrael Beytenu Avigdor Lieberman bliver ny finansminister. Gideon Sa’ar bliver allerede nævnt, justitsminister, mens Yaminas leder Ayelet Shaked er ny indenrigsminister. Tikvah Chadasha leder Yifat Shasha-Biton bliver uddannelsesminister. Yesh Atid leder Karine Elharrar bliver ny energiminister, mens Yaminas Matan Kahana bliver minister for religiøse anliggender. Ha Avoda leder Merav Michaeli bliver transportminister, partikollega Omer Barlev bliver minister for offentlig sikkerhed. Meretz leder Nitzan Horowitz bliver ny sundhedsminister.

I alt består den nye regering af 27 ministrer og er dermed den tredje største regering i Israels historie. Det er en nedgang fra de rekordmange 36 ministrer det er i den afgående regering.

Den nye regering har rekordmange kvindelige ministrer. Derudover er der for første gang et arabisk parti med i en regeringskoalition. Ra’am (Den arabiske fællesliste) har blandt andet fået gennemført beslutningen om at kanalisere store investeringer til den arabiske sektor.

Der er kommet lykønskninger til den nye regering fra hele verden:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp