Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu foran Gantz for første gang

Benjamin og Sara Netanyahu fejrede valgnat den 10. april 2019, men tog sejren lidt på forskud. (Foto: Twitter)
En uge før valget har Benjamin Netanyahu og højrefløjen vind i sejlene.

For første gang siden der blev udskrevet valg i september er Benjamin Netanyahu og centrum-højre partiet Likud foran Benny Gantz og centrum-venstre partiet Kahol Lavan i meningsmålingerne. Dermed har Netanyahu og højrefløjen fået vind i sejlene op til valget 2. marts.

En meningsmåling på Channel 12 viser Likud står til at få 34 pladser i Knesset. Det er et sæde mere end ved den forrige måling. Samtidigt står Kahol Lavan til at få 33 sæder – det er to færre end ved forrige måling.

I en meningsmåling foretaget af Kan står Likud til at få 35 pladser og Kahol Lavan 34. Dermed tyder noget på Netanyahu har lidt skade af nyheden om retssagen mod ham som starter blot to uger efter valget.

Selvom højrefløjen oplever vind i sejlene få dage før valget er de stadig langt fra det nødvendige flertal der kræves for at danne regering. Koalitionen til højre står til at få 57 pladser i Knesset, som er fire sæder mindre end det krævede flertal på 61.

Benny Gantz’s koalition er heller ikke tæt på at få 61 pladser.

Dermed tyder det på at den fuldstændigt fastlåste situation i israelsk politik fortsætter også efter valget, som er det tredje valg på mindre end et år. Hverken valget i april eller det nye valg i september gav en valgvinder.

Men flere omstændigheder kan påvirke vælgernes stemmer ved valget 2. marts. Fra søndag nat til tirsdag affyrede terrorister i Gazastriben over 90 raketter mod det sydlige Israel. Det er noget som kan påvirke vælgernes kryds på stemmesedlen.

En anden faktor der kan have indflydelse på valget er frygten for corona-virus. Flere mennesker er i isolation i Israel efter en gruppe på ni sydkoreanske turister blev testet positive for virussen efter de kom hjem fra en rejse til Israel.

I afstemningen udført af Kan siger 14% de er bekymrede for at gå til valglokalet på grund af virusudbruddet. Samtidig siger 80% at de ikke er bekymrede. Situationen kan udvikle sig mod valget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem