Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netanyahu er blevet bedt om at danne regering

Onsdag den 25. september mødtes Benny Gantz (t.v.) og Benjamin Netanyahu (t.h.) til samtaler med præsident Reuven Rivlin. Forhandlingerne førte ikke til en samlingsregering mellem Gantz's Kahol Lavan parti og Netanyahus Likud parti. (Foto: GPO)
Men hvis han ikke får samlet et regeringsdygtigt flertal, kan der komme et tredje valg.

Onsdag aften besluttede den israelske præsident Reuven Rivlin at give nuværende premierminister Benjamin Netanyahu opgaven med at danne regering. Netanyahu får jobbet, efter at hans Likud-parti og centrum-venstrepartiet Kahol Lavan ikke nåede til enighed om en samlingsregering. De to partier, der tilsammen ville have et flertal, har forhandlet om at samarbejde uden resultat.

Genvalget den 16. september gav hverken Likud eller Kahol Lavan flertal i Knesset. Situationen er således næsten den samme, som den var efter det første valg den 9. april i år. Også den gang fik Netanyahu til opgave at danne regering. Det lykkes ham ikke og der blev udskrevet nyvalg.

Nu er spørgsmålet, om Netanyahu vil være i stand til at samle et regeringsdygtigt flertal bag sig. Hvis ikke, kan det ende med en tredje valgrunde. Der kræves 61 mandater for at have et flertal. I dag har Netanyahu 55 mandater. Avigdor Lieberman og Israel Beiteinu-partiet er på vippen med deres 9 mandater.

Men han har sagt, at han kun ønsker at støtte en samlingsregering mellem Kahol Lavan og Likud.

Et nyt valg er ikke kun meget dyrt for det israelske samfund, men skaber også politisk usikkerhed på et tidspunkt, hvor landet trues fra mange fronter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem