Search
Et stort flertal af palæstinenserne mener væbnede terrorister skal kunne operere frit uden at blive forhindret af de palæstinensiske myndigheder (PA) (Foto: Flash90)

Kun 1 ud af 10 palæstinensere vil have myndighederne stopper terrorister i at angribe Israel

55 % af palæstinenserne siger at de vil have væbnet kamp og intifada mod Israel. Et flertal mener at vold er den bedste vej mod en palæstinensisk stat.

Hvis vi starter med Norge som eksempel, ses det tydeligt at norske medier bruger flere taktiker til at skabe et falskt billede af Israel. De seneste årtier er konflikter hvor Israel er involveret, i langt højere grad blevet dækket i forhold til andre konflikter som har krævet langt flere menneskeliv. Israels krigsføring sammenlignes ikke med andre landes krigsføring. Palæstinensiske flygtninge nævnes igen og igen, mens de omkring 850.000 jødiske flygtninge fra arabiske lande stort set aldrig nævnes – selv om der var flere jødiske- end palæstinensiske flygtninge.

En anden taktik som medierne bruger, er ikke at nævne palæstinensisk opildning til vold og hyldest af terror.

Hvis ovennævnte lyder bekendt, er det ikke underligt – samme taktik bruges af danske medier.

Danske medier ynder at bruge Copy/Paste journalistik hvor fakta ikke stemmer med virkeligheden.

MIFF har flere gange vist hvordan danske medier fordrejer virkeligheden og fremstiller terrorister som uskyldige ofre – se eksempler her. En anden meget brugt taktik i danske medier er ikke at nævne palæstinensisk terror mod israelere, ikke at kalde terrorister ved rette navn og undlade at rapportere om palæstinensisk opildning til terror eller misbrug af dansk bistand til terrorløn som udbetales til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Palæstinensiske meningsmålinger har heller ikke de norske eller danske mediers interesse. I MIFF mener vi at du bør kende til hvad der rør sig i det palæstinensiske samfund, derfor birnger MIFF jævnligt meningsmålinger.

Nu er der kommet en ny meningsmåling fra Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR):

Hvad mener palæstinenserne om terrorister?

72% af palæstinenserne støtter dannelsen af ​​nye væbnede grupper, der kan operere uafhængigt af de palæstinensiske myndigheder (PA). 87% siger, at PA ikke har ret til at anholde medlemmer af væbnede grupper for at forhindre dem i at angribe Israel eller for at beskytte dem. Kun 10% mener at terrorister, der fører krig mod Israel, bør anholdes.

På spørgsmålet:
Hvad er den mest effektive foranstaltning som kan afslutte israelsk besættelse og opbygge en uafhængig (palæstinensisk) stat?

Svarede respondenterne:

 • Væbnet kamp – 51%
 • Forhandlinger – 21%
 • Folkelig modstand – 23%

Væbnet kamp er mest populær

På spørgsmålet:
Hvilke politiske valg støtter du for at bryde den nuværende politiske dødvande? 

Svarede respondenterne:

 • Væbnet konfrontation og intifada – 55% (svarende til en stigning på 7 procentpoint inden for de seneste tre måneder)
 • Indmeldelse i flere internationale organisationer – 59%
 • Ikke-voldelig modstand – 51%
 • Opløsning af de palæstinensiske myndigheter (PA) – 48%
 • Opgive tostatsløsningen og gå efter en énstatsløsning – 27%

Samtidig siger kun 32%, at de støtter en to-statsløsning, 66% er imod. I april 2017 gik Daniel Polisar igennem 400 meningsmålinger gennemført af 5 forskellige palæstinensiske analyseinstitutter i løbet af de seneste år. Poliser fandt frem til at når palæstinenserne får følgende tre valgmuligheder:
1) en israelsk og en palæstinensisk stat side om side i fred
2) en-statsløsning med lige rettigheder for israelere og palæstinensere
3) en palæstinensisk stat fra Jordanfloden til Middelhavet (uden Israel)
Valgte fleste palæstinensere valgmulighed nr. 3.
Kun omkring 30% af palæstinenserne svarede, at de vil acceptere en to-statsløsning som et varigt resultat. Omkring 70% svarede at de kan acceptere en to-statsløsning som en midlertidig løsning, men vil fortsætte kampen til hele «Palæstina» er «frigjort».

Korruption er hovedproblemet

Hvis vi vender tilbage til den seneste meningsmåling udført her i december 2022, viser det sig at et flertal af palæstinenserne ser korruktionen i PA som hovedudfordringen i deres hverdag. Alligevel får palæstinensernes mening om at leve under PA i deres selvstyreområder (Område A & B i Judæa og Samaria) ikke en stemme i danske eller norske medier. Heller ikke palæstinensernes mening om at leve under Hamas’ brutale terrorregime i Gaza har danske eller norske journalisters interesse.

På spørgsmålet:
Hvad er det største problem for det palæstinensiske samfund i dag?

Svarede respondenterne:

 • Korruption – 25%
 • Arbejdsløshed og fattigdom – 21%
 • Okkupation og bebyggelse af bosættelser – 20%
 • Belejring og blokade af Gaza – 17%
 • Splittelsen mellem Judæa og Samaria og Gaza – 10%
 • Svagt retssystem, manglende frihed og demokrati – 4%

På samme spørgsmål med ændret formulering:
Hvad er det mest presserende problem palæstinenserne står over for i dag?

Svarede respondenterne:

 • Den israelske okkupation – 38%
 • Korruption – 22%
 • Arbejdsløshed – 15%
 • Splittelse – 15%
 • Intern vold – 6%

Tror ikke på valg

69% siger, at de støtter afholdelse af parlaments- og præsidentvalg i den nærmeste fremtid, men samtidig siger 63%, at de ikke tror, ​​det vil ske. Hvis der blev afholdt valg nu med Mahmoud Abbas (Fatah) og Ismail Haniyeh (Hamas) som de eneste kandidater, ville kun 46% deltage, og af dem ville Haniyeh få 54% af stemmerne. Marwan Barghouti, der sidder i et israelsk fængsel dømt for sin medvirken i fem terrormord, er eneste kandidat som får en højere score blandt respondenterne end Haniyeh fra den iransk-støttet terrorgruppe Hamas.

61% af de adspurgte palæstinensere mener, at den nye israelske regerings politik vil være mere ekstrem og aggressiv, 30% mener, at den vil blive som før og 4% mener at den vil blive “mindre ekstrem”. Ifølge 73%, er de utilfredse med PA-præsident Mahmoud Abbas, og 75% vil have at han træder tilbage. Kun 23% siger, at de er tilfredse med Abbas.

Ifølge 24% ønsker de at immigrere grundet de politiske, sikkerhedsmæssige og økonomiske forhold. Ifølge 81% har de indtryk af, at der er korruption i PA’s institutioner, 69% siger det samme om Hamas-institutionerne i Gaza.

Undersøgelsen blev udført blandt et repræsentativt udsnit af 1.200 voksne palæstinensere – fejlmarginen er 3%.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp