Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

USA dybt skuffet over Abbas

Under sit møde med Putin udtalte PA's præsident Abbas at han ikke stoler på USA.

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas mødte præsident Putin for få dage siden. Abbas udtaltet under mødet at han ikke stoler på USA som mægler i den israelske-palæstinensiske konflikt og derfor ønsker at Rusland påtager sig en mere central rolle som mægler i konflikten. Abbas pralede desuden af Ruslands position.

Abbas’ udtalelser har affødt stærke reaktioner i USA og usædvanlig offentlig irettesættelse af PA’s præsident.

– Vi er dybt skuffede over præsident Abbas’ kommentarer til præsident Putin, udtaler en talsmand for USAs præsident.

Ifølge Det Hvide Hus begår Abbas en alvorlig fejl ved at udpege Putin, der har invaderet nabolandet Ukraine som fredsmægler i Mellemøsten.

– Putin er langt fra at være den internationale partner, der er behov for i en konstruktiv tilgang til den israelsk-palæstinensiske konflikt. Rusland står IKKE for retfærdighed og international lov, uddyber præsident Bidens talsmand.

Mens mange har distanceret sig fra Rulsand efter deres krig i Ukraine, er palæstinensiske ledere gået den modsatte vej og søgt støtte hos Putin.

Jf. USA’s Taylor Force Act lov fra 2017, må USA ikke udbetale bistand til PA som misbruges til at udbetale terrorløn til dømte terrorister som har myrdet israelere – PA fortsætter misbruget ved at udbetale terrorlønnen kontant – se hvordan misbruget foregår her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem