Rapport fra Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS), okt. 2021 viser at de palæstinensiske myndigheder øger deres handel med Israel. (Foto: Skærmdump, Palestinian Media Watch)

PA hykleri når nye højder – hylder boykot af Israel, men øger selv handel med den jødiske stat

De palæstinensiske myndigheder mener åbenbart at moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Medio november kunne MIFF berette om PA’s absurde kampagne mod køb af israelsk mælk. PA’s undervisningsministerium intensiverede hadekampagnen mod Israel ved brug af yderst grafiske og grusomme billeder for at påvrike palæstinensiske skolebørn. På billederne bruger PA grov anti-israelsk propaganda – at Israel myrder palæstinensiske børn og at palæstinensiske børn ikke skal købe israelske produkter fordi de dermed finansierer deres eget mord. Læs mere HER og se billede nedenfor:

Her ses budskabet palæstinensiske skolebørn bliver mødt med i skolerne. Reklamen som vil fremme boykot af israelske produkter viser en dremg som drikker israelsk produceret mælk og skydes gennem hovedet. Reklamen hænger i palæstinensiske skoler. (Foto: Palestinian Media Watch)

PA-hykleri når nye højder:
De palæstinensiske myndigheder (PA) som Danmark årligt sender mange millioner skattekroner til, er stærke tilhængere af Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) – boykot Israel bevægelsen. Se hvor mange milliarder du er med til at give PA via skatten i 2021-2025 HER.

Da Ben & Jerry’s tidligere på året besluttede at stoppe issalget i Judæa og Samaria, lovpriste PA’s premierminister Muhammad Shtayyeh dem for deres “moralske værdier”. Læs om sagen HER.

Samtidig med PA støtter BDS-bevægelsen, viser rapport fra Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS), at handelen mellem Israel og PA er steget:

“Eksporten til Israel steg i oktober 2021 med 10 % sammenlignet med september 2021, og repræsenterede 85 % af den samlede eksport i oktober 2021… Importen fra Israel steg med 10 % i oktober 2021 sammenlignet med september 2021, og repræsenterede 54 % af den samlede import i oktober 2021.”


Se her:

I august 2021, en måned efter PA-premierminister Shtayyehs Tweet, skrev PCBS at: “Eksporten til Israel steg i august 2021 med 28% sammenlignet med juli 2021, og repræsenterede 93% af den samlede eksport i august 2021.” Importen fra Israel steg med 13 % i august 2021 sammenlignet med juli 2021 og udgjorde 55 % af den samlede import for den måned. Skriver Palestinian Media Watch (PMW)

BDS-bevægelsen har som erklæret mål at dæmonisere Israel og påføre både israelske- og udenlandske virksomheder, der handler med eller opererer i Israel økonomisk skade. BDS-grundlægger, Omar Barghouti som i øvrigt er født i Qatar, vokset op i Egypten og blev modtaget med åbne arme på Tel Aviv universitet hvor han også studerede, skjuler ikke BDS’ mål om at udslette Israel som en jødisk stat – læs hvad Barghouti sagde HER.

Diskussionen om “besatte områder” og “ulovlige israelske bosættelser” hviler på ukorrekte oplysninger:
Hvad BDS, PA, Israel-hadere, politikere, diverse organisationer og andre ikke fortæller, er at hele diskussionen om “besatte områder” og “ulovlige israelske bosættelser” hviler på ukorrekte oplysninger. Israels bosættelser ligger i Område C som jf. Oslo-aftalerne (1993) mellem Israel og palæstinenserne er under israelsk kontrol. Dvs. at Israels bosættelser ikke er ulovlige i henhold til folkeretten. De palæstinensiske myndigheder har jf. Oslo-aftalerne, kun kontrol over Område A og B i Judæa og Samaria.

Her er den juridiske forklaring og baggrund for hvorfor israelske bosættelser IKKE er ulovlige: Det jødiske folks historiske ret til landet Israel blev internationalt anerkendt i 1917 i Balfour deklarationen og i San Remo i 1920. I 1947 godkendte FN en delingsplan af det britiske mandat i en jødisk stat som jøderne sagde ja til og en arabisk stat som araberne sagde nej til. Araberne blev faktisk allerede tilbudt en stat af Peel kommissionen i 1937, men sagde nej. Araberne har sagt nej til alle tilbud om en stat – senest i 2018, fordi de ikke vil acceptere at der findes 1 jødisk stat i verden. Ydermere kan FN-resolutioner ikke ændre eller nulstille betingelserne i Palæstina-mandatet fra 1922. Rettighederne og forpligtelserne i mandatet er beskyttet af artikel 80 i FNs charter.

I Judæa og Samaria (Vestbredden) dikterere den universelle regel for bestemmelse af grænser for nye stater, uti possdetis juris at de er etableret med de administrative grænser for den tidligere administrative myndighed. Forud for Israel blev Mandatet af Palæstina oprettet af Nations League og administreret af Storbritannien.Som den eneste stat, der kom ud af mandatet i 1948, dikterer folkeretten at Israel arvede mandatets administrative grænser (araberne sagde som tidligere nævnt NEJ til tilbuddet om en stat). Dette princip bestemmer at det pågældende område har været under israelsk suverænitet siden statens uafhængighed, det gjaldt også under Jordans besættelse af territoriet mellem 1948 og 1967. Mens territoriet er politisk omstridt, er det juridiske princip fuldstændig klart når det gælder Vestbredden (Judæa og Samaria) – dvs at Israel IKKE har besat Vestbredden.

Princippet om at en ny stat arver grænser fra den sidste øverste administrative myndighed, er blevet anvendt universelt efter uafhængigheden af nye stater, blandt andet stater i Asien, Afrika, Sydamerika og det tidligere Sovjetunion. Læs mere hos Natasha Hausdorff som er jurist med speciale i international ret HER.

PA beviser endnu en gang at hykleri og dobbeltmoral er en integreret del af deres politik. PA’s handel med Israel er i deres egen interesse. PA er klar over at kommercielle forbindelser med Israel er godt for palæstinensisk økonomi og palæstinenserne. Længe leve hykleriet!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp