Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

PA-kaos efter forsinkelse af EU-milliard bistand

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK, Flickr.com.)
EU-talsmand: - PA har igennem flere måneder vidst at bistand for 2021 ville blive forsinket af tekniske årsager. PA skal ligesom enhver anden ansvarlig offentlig myndighed, planlægge på grundlag af de indtægter som de har adgang til.

EU har forsinket 2021-bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) i 10 måneder, hvilket har forværret krisen i PA som nu ikke kan garanterer lønudbetaling til deres embedsmænds, skriver den anerkendte israelsk-arabiske journalist Khaled Abu Toameh og den israelske journalist Tovah Lazaroff i Jerusalem Post.

– Krisen er meget alvorlig, på nuværende tidspunkt ved vi ikke om vi kan udbetale indeværende måneds løn, sagde palæstinensisk embedsmand til Jerusalem Post.

EU er PA’s største donor med et årligt bidrag på 1.115.523.708,90 kroner til eksempelvis sociale ydelser, lønninger til ansatte, lærere og sundhedspersonale.

I år har EU for første gang i årtier ikke overført milliarderne til PA til tiden.

EU vil måske udbetale PA-bistanden inden oktober og PA skraber nu bunden for at kunne udbetale lønninger.

Juni og juli lønudbetalingerne blev forsinket med flere dage på grundet krisen, fortalte embedsmanden.

– Bankerne siger, at de ikke længere kan give os lån fordi de har nået maksimum for hvor mange penge de må give, forklarede embedsmanden.

PA’s nuværende krise er direkte forbundet med det kraftige fald i udenlandsk bistand, forklarede embedsmanden.

En EU-talsmand udtalte at “udbetalinger til sårbare palæstinensiske familier og lønninger til embedsmænd er de palæstinensiske myndigheders ansvar – ikke EU.”

EU-talsmanden tilføjer:


– PA har igennem flere måneder vidst at EU’s PA-bistand i 2021 ville blive forsinket af tekniske årsager.

– I henhold til vores kommunikation med PA forventes forsinkelsen i vores årlige støtte til palæstinenserne frem til oktober 2021. PA skal ligesom enhver anden ansvarlig offentlig myndighed, planlægge på grundlag af de indtægter som de har adgang til. Det gælder naturligvis også når de ved donorlandenes bistand kan blive forsinket.

En PA-embedsmand fortalte at PA regnede med at modtage omkring 1.267.840.000,00 kroner i udenlandsk bistand i løbet af de første 6 måneder i 2021. PA modtog, ifølge PA-embedsmanden “kun” omkring 221.872 milliarder kroner i perioden, hvilket forværrede PA’s krise yderligere.

– Vi har lagt pres på donorlandene og krævet at de opfylder deres forpligtelser over for det palæstinensiske folk. De arabiske lande har som bekendt ikke givet os en krone i det forløbne år. Nu forventer vi at USA og EU betaler, sagde PA-embedsmanden til Jerusalem Post.

Læs: Kraftig nedgang i arabisk bistand til palæstinenserne. Arabiske lande har skåret 85 procent af deres økonomiske støtte til de palæstinensiske myndigheder (PA).

Den palæstinensiske embedsmand som udtalte sig til Jerusalem Post bemærkede at der også er andre årsager til kaos hos PA. Der er blandt andet sket et stort fald i skatteopkrævningen (i henhold til Oslo-aftalen skal Israel inddrive skat på vegne af PA og efterfølgende udbetale skatteindtægterne til PA), øget gæld til bankerne og Corona-krisen. Derudover har Israel i 2021 tilbageholdt over 1,1 milliarder kroner som PA ellers ville udbetale til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden og terroristernes familier (Israel tilbageholder samme sum som de palæstinensiske myndigheder (PA) bruger på terrorløn til terrorister som har myrdet israelere).

Læs: Trods Corona-krisen gav PA mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister i 2020. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Se: MIFFs information fremhævet i Folketinget. Den 5. maj var der en større debat i Folketinget for og imod dansk bistand til de palæstinensiske selvstyremyndigheder.

Læs også: Palæstinenserne har fået nok af PA-korruption. Flere og flere i det palæstinensiske samfund vil vælte de palæstinensiske myndigheder (PA).

Her er PAs “lønskala” for dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden – jo flere israelere terroristen myrder, jo højere løn vil PA udbetale ham i deres Pay for Slay program. Omregnet til danske kroner vil en terrorist som idømmes over 30 års fængsel, modtage 24.000 kroner i terrorløn per måned. Hver kone får desuden 600 kroner per måned, hvert barn modtaget 100 kroner per måned. Hvis terroristen bor i Jerusalem, vil han desuden få ekstra “lønforhøjelse” på 600 kroner per måned. Er terroristen israelsk statsborger, vil han få ekstra “lønforhøjelse” på 1000 kroner per måned:

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem