Kraftig nedgang i arabisk bistand til palæstinenserne

Arabiske lande har skåret 85 procent af deres økonomiske støtte til de palæstinensiske myndigheder (PA).
Mahmoud Abbas og de palæstinensiske myndigheder mister støtte, både politisk og økonomisk, fra arabiske lande. (Foto: OIC/Flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

De palæstinensiske myndigheders (PA) samlede indtægter fra arabisk bistand faldt med 84,9% i 2020, ifølge det palæstinensiske finansministerium. Bistanden fra de arabiske lande faldt med knap 1,6 milliarder kroner i 2019 til blot 237 millioner kroner i 2020.

Den største nedgang i støtten kommer fra Saudi-Arabien. De har skåret deres PA-støtte fra omkring 1 milliard kroner i 2019 til 193 millioner kroner i 2020.

Den voldsomme nedgang i støtten til PA sker til dels som følge af Corona-krisen, men palæstinensiske embedsmænd har en mistanke om at hovedårsagen er Abraham-aftalerne som har normaliseret forholdet med Israel. Læs mere om Abrahamaftalerne HER.

Palæstinenserne har i perioden efter Abrahamaftalerne blev indgået kritiseret de arabiske lande som indgik aftalerne med den jødiske stat. Deres udtalelser var så voldsomme at Samarbejdsrådet for golfstaterne krævede en undskyldning fra palæstinenserne – læs mere HER.

USAs forhenværende præsident Donald Trump har ifølge arabiske medier også opfordret rige arabiske lande til at skære i deres støtte til palæstinenserne i 2020. Årsagen hertil er palæstinensernes reaktion på normaliseringen mellem Israel og arabiske lande, og dertil også den omstændighed at PA nægter at forholde sig til amerikanerne og Israel.

PA-støtten fra andre lande er også faldet i 2020 i forhold til 2019, men faldet er ikke nær så markant som den har været fra arabiske lande. Den globale PA-støtte faldt fra 3,2 milliarder kroner i 2019 til 2,16 milliarder kroner i 2020.

PA bruger i snit 77 millioner kroner om måneden på terrorbelønning trods finansiel krise

Den finansielle krise har tvunget PA til at øge deres lån og søge nye indtægtskilder. PA kunne starte med at stoppe deres udbetaling af terrorbelønning til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden. I 2020 brugte PA mindst 1 milliard kroner på terrorbelønning – læs mere HER. PA bruger gennemsnitligt over 77 millioner kroner om måneden på løn til terrorister i israelske fængsler. De udbetaler også store summer til døde terroristers familier, eller «martyrer» som palæstinenserne kalder dem.

I alt bruger PA flere milliarder kroner årligt på forskellige former for terrorløn – læs mere HER. Intet tyder på at PA vil skære i den ordning. PAs præsident Mahmoud Abbas har tidligere udtalt – læs mere HER at «Hvis vi blot har én mønt igen, vil vi give den til martyrene, fangerne og deres familier».

Læs MIFFs artikler om dansk PA-bistand og hvordan PA misbruger den – klik HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise