Kræver undskyldning fra palæstinenserne

Golfrådet reagerer kraftigt på de palæstinensiske lederes opildning til vold efter fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.

Golflandenes Samarbejdsråd reagerer kraftigt på de palæstinensiske lederes opildning til vold efter fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.(Foto: Golfrådet)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Leder af golfstaternes Samarbejdsråd fordømmer palæstinensiske fraktioner for deres «uansvarlige sprog», som inkluderer opildning til vold og trusler. Nu kræver de en formel undskyldning på palæstinensisk TV, det skriver avisen Israel Hayom.

Fra det øjeblik hvor USAs præsident Donald Trump bekendtgjorde fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater, har palæstinensiske fraktioner kørt en voldsom hetz-kampange mod ledelsen i Abu Dhabi. I gaderne har palæstinensere brændt det emiratiske flag og billeder af landets ledere.

Nu får palæstinenserne svar for tiltale af golfstaternes Samarbejdsråd – tidligere kendt som Golfrådet. Rådet består af de seks lande i Golfen. Rådets leder, Nayef Al-Hajraf, kræver en undskyldning fra den palæstinensiske ledelse for hetzen mod deres organisation og et af deres medlemslande.

– Jeg fordømmer det uansvarlige sprog som inkluderer opildning til vold og trusler, siger al-Hajraf om den palæstinensiske ledelses fremgangsmåde.

De seks medlemslande i Golfrådet består af Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Oman, Qatar og Saudi-Arabien. Alle landene er naboer i Den arabiske halvø, og har historiske og kulturelle fællestræk.

– Det er ærgerligt at palæstinenserne har gjort som de har, og at de betvivler GCCs historiske holdning til dem. Jeg opfordrer deres ledere […] og præsident Mahmoud Abbas til at sige undskyld for deres provokerende udtalelser, siger lederen af Golfrådet.

For at understrege hvor alvorligt de ser på hvad der har udspillet sig, kræver organisationen en formel undskyldning sendt på de palæstinensiske myndigheders (PA) officielle TV-kanal.

Tidligere artikelNaser Khader: – Fred i Mellemøsten starter i skolebøgerne
Næste artikelDonald Trump nomineret til Nobels fredspris
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.