Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Kræver undskyldning fra palæstinenserne

Golflandenes Samarbejdsråd reagerer kraftigt på de palæstinensiske lederes opildning til vold efter fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.(Foto: Golfrådet)
Golfrådet reagerer kraftigt på de palæstinensiske lederes opildning til vold efter fredsaftalen mellem Israel og Emiraterne.

Leder af golfstaternes Samarbejdsråd fordømmer palæstinensiske fraktioner for deres «uansvarlige sprog», som inkluderer opildning til vold og trusler. Nu kræver de en formel undskyldning på palæstinensisk TV, det skriver avisen Israel Hayom.

Fra det øjeblik hvor USAs præsident Donald Trump bekendtgjorde fredsaftalen mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater, har palæstinensiske fraktioner kørt en voldsom hetz-kampange mod ledelsen i Abu Dhabi. I gaderne har palæstinensere brændt det emiratiske flag og billeder af landets ledere.

Nu får palæstinenserne svar for tiltale af golfstaternes Samarbejdsråd – tidligere kendt som Golfrådet. Rådet består af de seks lande i Golfen. Rådets leder, Nayef Al-Hajraf, kræver en undskyldning fra den palæstinensiske ledelse for hetzen mod deres organisation og et af deres medlemslande.

– Jeg fordømmer det uansvarlige sprog som inkluderer opildning til vold og trusler, siger al-Hajraf om den palæstinensiske ledelses fremgangsmåde.

De seks medlemslande i Golfrådet består af Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Oman, Qatar og Saudi-Arabien. Alle landene er naboer i Den arabiske halvø, og har historiske og kulturelle fællestræk.

– Det er ærgerligt at palæstinenserne har gjort som de har, og at de betvivler GCCs historiske holdning til dem. Jeg opfordrer deres ledere […] og præsident Mahmoud Abbas til at sige undskyld for deres provokerende udtalelser, siger lederen af Golfrådet.

For at understrege hvor alvorligt de ser på hvad der har udspillet sig, kræver organisationen en formel undskyldning sendt på de palæstinensiske myndigheders (PA) officielle TV-kanal.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem