Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinenser som konverterede til jødedom løsladt efter to måneders fængsel

Israelsk sundhedspersonale behandler David Ben Avraham efter hans frigivelse fra fængsel. Haim Pereg sidder ved siden af. (Foto: United Hatzalah)
David Ben Avraham siger han blev udsat for vold og pres for at afbryde konverteringen.

En palæstinensisk mand der konverterede til jødedom som blev arresteret af palæstinensiske myndigheder, tortureret og forsøgt presset til at angre sin beslutning om at konvertere, er løsladt efter mere end to måneder i palæstinensisk fængsel, skriver Times of Israel.

Efter frigivelsen er David Ben Avraham der før konverteringen hed Sameh Zeitoun, bor midlertidigt hos israelske Haim Pereg, som er hans ven og hjalp ham med konverteringsprocessen. Den 50-årige tidligere muslimske palæstinenser konverterede og blev jøde på Rosh Hashana (jødisk nytår) ved haredi (ortodoks) rabbiner Nissim Karelitz i byen Bnei Brak nær Tel Aviv.

Ben Avraham blev arresteret af væbnede palæstinensiske styrker, da han besøgte sin søn på Vestbredden i oktober. I fængslet blev han udsat for vold og tortur.

– De lagde mig i håndjern og satte mig i fængsel, hvor jeg blev slået rigtig meget, siger han. 

Ben Avraham blev holdt fanget i et Hebron-fængsel. Fængselsvagterne fortalte de andre fanger, at han havde konverteret til jødedom.

– Fangerne flokkedes omkring mig, kvalte mig og bankede mig, fortalte han. 

Men det var ikke bare vold, han blev udsat for i fængsel. Ben Avraham siger, at imamer blev sendt til ham for at “vende ham tilbage til Islam”.

– Jeg nægtede bestemt. Jeg har besluttet at blive en del af det jødiske folk, og jeg har ingen intentioner om at vende tilbage, siger den tidligere muslimske mand. 

Den 50-årige siger, at han fik små rationer med mad og at han blev nægtet drikkevand. Han besvimede tre gange og blevet transporteret til hospitalet.

Israelske Parag siger, at Ben Avraham er blevet som et familiemedlem for ham.

– For 30 år siden mistede jeg min bror i et terrorangreb, men jeg mistede ikke troen på mennesker. Vi håber at Israel vil anerkende hans konvertering og give ham statsborgerskab. Han er en ægte helt som sin bedstefar Said Zeitoun, der reddede snesevis af jøder under Hebron-massakren i 1929, siger han.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem