PAs hovedkvarter. (Foto: Voovi, flickr.com)

Palæstinensisk mand angrebet af PA-styrker efter han var konverteret til jødedommen

Den 50 årige mand er blevet slået og fængslet af PA. Derudover har hans familie truet med at slå hånden af ham.

Den 50-årige palæstinensiske mand bor på Vestbredden. Manden er blevet slemt forslået af PA-sikkerhedsstyrker, efter at være konverteret til jødedommen, skriver Jerusalem Post.

Manden blev arresteret for et par uger siden og fængslet, efter hans sønner havde bedt ham om at møde dem et sted på Vestbredden.

Manden havde netop afsluttet den lange proces med jødisk konvertering på Rosh Hashana (jødisk nytår) ved en Haredi-domstol (religiøs domstol som tager sig af konvertinger) ledet af den højtrespekterede og nu afdøde rabbiner Nissim Karelitz.

Den palæstinensiske mand var ved at få godkendt sin konvertering af Israels øverste rabbinat, hvorefter han kan ansøge om at få israelsk statsborgerskab.

I stedet blev han kaldt til Vestbredden for at møde sin familie, her blev han arresteret af PA-sikkerhedsstyrker og overført til PA-politistationen i Hebron.

Manden har talt i telefon med Haim Perg, der er leder af det jødiske samfund i Hebron. Manden fortalte Perg, at han var blevet slået og hans hænder var blevet brændt.

Ifølge Perg er manden barnebarn af en arabisk mand, som reddede 26 jøder under Hebron-massakren i 1929.

Perg tilføjede, at manden er som en søn for ham, og lovede at “gøre alt” for at få ham løsladt.
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp