Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Danmark bør gøre som Norge – stille krav til PA om at ændre kurs eller lukke for pengekassen

Danmark bør gøre som Norge - stil krav til PA eller luk pengekassen i. Danmark bør ikke belønne PA for at opfordre palæstinensiske skolebørn til væbnet kamp mod Israel. (Foto: Folketinget. Alejandro, Flickr)
MIFF har medvirket til at det norske Storting vil kræve, at de palæstinensiske myndigheder ændre skolepensum. Danmark bør gøre som Norge.


Baggrund
Nye palæstinensiske skolebøger er meget mere ekstreme end før. Vold, martyrdød og jihad har været gennemgående tema i alle tolv år i den palæstinensiske folkeskole, skrev MIFF den 9. oktober. Samme dag publicerede vi også 44 eksempler som dokumenterede skolebøgernes indhold.

IMPACT-se er et institut, som gransker forskellige landes skolepensum op mod UNESCOs standarder for fred og tolerance i uddannelse. For nylig offentliggjorde IMPACT-se en ny rapport med hundredvis af eksempler fra nye palæstinensiske lærebøger. I alt har de undersøgt 202 bøger fra 1. klasse til 11. klasse. Skolebøgerne udkom mellem 2016 og 2019 og er den anden største opdatering af palæstinensiske skolebøger, efter selvstyret blev oprettet. Palæstinensisk undervisningspensum er tidligere blevet kritiseret bredt.

Stil krav til PA eller stop pengestrømmen
MIFF hjalp IMPACT-se med at få de norske politikere til at indse, at skærpet tilsyn/stop for pengestrømmen til PA er nødvendig.

I Norge skabte sagen debat – også i medierne. Det er på tide vi gør det samme i Danmark. Danskerne har krav på at vide, hvad pengene går til, hvem der holder øje med hvad de bruges til, om Danmark når sine målsætninger med bistanden og hvilke konsekvenser det har, hvis midlerne ikke bruges som aftalt.

Det giver ikke mening at norsk eller dansk bistand fremmer terror frem for fred. Kan PA ikke leve op til kravet om, at vores bistand kun går til gode formål og IKKE direkte eller indirekte støtter terror – skal pengekassen smækkes i.

Hvor mange penge giver Danmark?
Ifølge de oplysninger MIFF har fået fra Udenrigsministeriets pressevagt, giver Danmark i perioden 2016-2020 445 mio. kroner til PA.

Ifølge pressevagten har dansk bistand tre strategiske målsætninger:
-Statsopbygning
-Økonomisk udvikling
-Menneskerettigheder og demokratisk ansvarlighed

Derudover fik vi oplyst, at dansk støtte primært ydes gennem multilaterale organisationer og civilsamfundsorganisationer.

MIFF fik ikke oplyst hvordan Danmark holder øje med, hvad dansk støtte bruges til.

Hjælp MIFF med at afsløre lignende sager!
Bliv medlem af MIFF her.
eller
send en gave til:
Bankkonto 5290 9020945009
Mobile Pay 49739

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem