Misbrug af palæstinensiske børn som børnesoldater må stoppes!

Deltag i den internationale kampagne - skriv under på opråb, skriv et læsebrev og del aktionen på sociale medier!
Palæstinensiske børn bliver misbrugt af de palæstinensiske myndigheder og terrorgrupper i kampen mod Israel. (Illustrativt foto fra www.pcsweek.org)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I årtier er palæstinensiske børn blevet misbrugt som børnesoldater af palæstinensiske terrorgrupper. Brugen af børnesoldater var en vigtig del af Yasser Arafats militære strategi under Anden Intifada. Men misbruget fortsætter også i dag og fundamentet lægges allerede i børnehavealderen. ”Palæstinensiske børn i tiårsalderen deltager i gadekampe mod israelske soldater,” rapporterede eksempelvis VG fra Bethlehem på Vestbredden i 2017. Dem som ikke protesterer mod misbruget af børn, har lille moralsk vægt når de senere vil have Israel skal løslade børn som har deltaget i den væbnede kamp, ​​skrev MIFF dengang.

I november 2019 sendte den palæstinensiske radio et indslag hvor børn blev opmuntret til martyrdød. De er “islams ammunition og våben til at befri og erobre Jerusalem”. Beskeden blev også delt på Facebook af Fatah-bevægelsen, som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder.

MIFF har tilsluttet sig en international kampagne for at redde palæstinensiske børnesoldater. På aktionens hjemmeside kan du underskrive brev til medlemmer af det europæiske parlament og til fremtrædende talspersoner for børns velfærd i USA (såsom Michelle Omba, Angelina Jolie og Madonna). Du kan også finde mange fotos, film og andet materiale, som du kan dele på sociale medier.

De palæstinensiske myndigheder og Hamas kan ikke fritages for det ansvar de har for at bruge børn i kampen mod Israel – det være sig som spejdere og kurerer eller stenkastere, geværmænd eller selvmordsbombere. En stor del af opildningen af ​​palæstinensiske mindreårige børn til vold finansieres af palæstinensiske myndigheder eller andre offentlige institutioner og medier. Danske og norske myndigheder og organisationer er derfor direkte og indirekte involveret i dette. “Børn har ret til at blive beskyttet mod at blive skadet og misbrugt, fysisk og mentalt,” står der i FN’s konvention om beskyttelse af børn. Det må derfor være en primær opgave for forældre og et samfund at forhindre børn i at deltage i optøjer og konfrontationer man ved potentielt kan blive voldelige. International lov forbyder ikke-statslige væbnede grupper at rekruttere eller bruge børn under 18 år. Det forbryder en række af de militante palæstinensiske grupper sig mod dagligt. De som ikke har set billeder og film fra de militante børnelejre i det palæstinensiske samfund, bør tage et kig på YouTube.

Giv din hjælp til MIFF med at fremme den internationale protestkampagne mod palæstinensiske børnesoldater. Start med at dele billedet herunder på sociale medier og skriv gerne et læserindlæg til din lokale avis!

Brug #kidsnotsoldiers når du deler på sociale medier!

Hvorfor tillader palæstinensiske forældre deres egne børn at konfrontere soldater? Spørgsmålet hun stillede i samfundsfagtimen på ungdomsskolen var første skridt på vejen til at blive en zionist.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMoské i København taler med to tunger
Næste artikelFNs sortliste rammer palæstinenserne
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise