Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Har eksporteret olie for første gang

Energean flydende produktionsanlæg ved Karish-feltet ud for Israels kyst. (Foto: Energean)
Israel er blevet medlem af en international klub af olieeksportører. Den første eksport gik til Europa.

Israel har eksporteret råolie for første gang med eksport til Europa fra det nye Karish offshore felt, skriver Times of Israel.

I en pressemeddelelse i dag, meddelte Energean som har ansvaret for produktionen på feltet, at Israel for første gang i deres gas- og olieproduktion at råoliemateriale eksporteres ud på det globale marked. Israel har tidligere kun eksporteret naturgas.

– Det skaber en væsentligt differentieret indkomststrøm, fundamentalt adskilt fra indkomsten fra gas, skriver Energean. De lykønsker Israel med at være med «i en international klub af olieeksportører».

Det græske energiselskab, som er listet på børsen i Tel Aviv og London, fik i oktober 2022 grønt lys til at starte produktionen ved Karish-feltet. Det skete dagen før en USA-mæglet maritim grænseaftale mellem Israel og Libanon blev underskrevet, som afsluttede en strid om gasfeltet.

Gasfelterne Karish og Tanin indeholder omkring 75 milliarder kubikmeter naturgas. Israel bruger omkring 12 milliarder kubikmeter om året. Karish er det tredje største gasfelt som er opdaget udenfor kysten af Israel, efter Tamar og Leviathan. Israel har et stort overskud av gas.

I oktober 2022 blev der også gjort et nyt stort gasfund i Middelhavet.

Israel startede med eksport af naturgas tilbage i 2017 til nabolandet Jordan og senere Egypten. I juni 2022 underskrev Israel også en historisk aftale med EU om eksport af naturgas til Europa.

Energeans direktør Mathios Rigas fortæller at virksomheden vil fortsætte med at fokusere på naturgas, men at det også er stor efterspørgsel efter råolie.

– Vi er glade og stolte over at Energean har tilrettelagt det sådan at Israel er kommet med i den internationale klub af olieeksportører, siger han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem