Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Finansielle Analytikere: – Israelske shekel kan blive den bedste investering i 2023

Trods flere dystre prognoser om israelsk økonomi, mener flere finansielle analytikere at den israelske valuta vil stå bomstærk i 2023. (Foto: Nati Shohat/Flash90)
Ifølge ny rapport i Bloomberg står israelske shekel for stærkt til at blive svækket af nuværende politisk uro omkring en eventuel retsreform i den jødiske stat.

Midt i en ekstra urolig tid i Israel med høje spændinger i Judæa og Samaria, øget terrortrussel og landsdækkende protester mod regeringens planer om en retsreform som deler vandene i samfundet, skriver Bloomberg i rapport, at den israelske valuta er for stærk til, at den kan blive fældet af politiske spændinger, skriver i24NEWS.

I rapport publiceret for et par dage siden i Bloomberg news, udtaler flere analytikere at den israelske shekel kan blive den bedste valuta at investere i 2023. Analytikernes prognose strider mod andre analyser som tegner et dystert billede af fare for recession og økonomisk tilbagegang i kølvandet på retsreformen, hvis den vedtages.

Bloomberg-rapporten kommer samtidig med, at flere sektorer dei t israelske samfund har sluttet sig til protesterne mod premierminister Benjamin Netanyahus planer om at begrænse højesterettens mulighed for at dømme mod den lovgivende- og den udøvende magt, samtidig med at lovgiverne får afgørende beføjelser til at udpege dommere. Protesterne har som forventet haft en negativ effekt på Israels placering på de finansielle markeder.

Geoffrey Yu, der er valuta- og makrostrateg hos BNY Mellon i London, og Peter Kisler, der er en London-baseret hedgefondsmanager hos Trium Capital, har sammen med andre analytikere udtalt til Bloomberg, at den nuværende svækkelse af den israelske valuta, ikke burde vare længe endnu. Ifølge dem var den israelske shekel eneste valuta i verden, der blev styrket over for dollaren i løbet af det seneste årti.

Ifølge Bloombergs vurdering, har den finansielle- og økonomiske kontekst længe været positiv over for apprecieringen af den israelske valuta – det skyldes især overskud på betalingsbalancens løbende poster, investeringer i højteknologi og naturgaseksporten, der forventes at stige i takt med de europæiske landes gasforbrug fra Rusland falder.

“På nuværende tidspunkt ser vi ikke et paradigmeskift. For første gang i knap to år ligger vores kunder fladt med shekelen, og der er mulighed for flere gevinster eller køb forude.” siger Yu.

Ifølge økonomen Henrik Gullbergen, der også citeres i rapporten, har shekelen ligget “så langt fra det, der traditionelt driver”, at den vil kunne modstå politiske spændinger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem