Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel vil samarbejde med Egypten og PA om gasfelt uden for Gaza

Her ses Israels Leviathan-gasfelt ud for Haifas kyst. (Foto: IDF talsmand)
Gassen blev opdaget for mere end 20 år siden.

For nylig skrev MIFF om at byggeboom og økonomisk vækst i Hamas-kontrolleret Gaza, giver den iransk-støttet terrorgruppe mere at miste ved at angribe Israel.

Nu kan MIFF fortælle at Israel vil samarbejde med Egypten og de palæstinensiske myndigheder (PA) om at udvikle af ​​et gasfelt i Middelhavet uden for Gaza. Statsministeriet mener, det vil føre til « en udvikling af palæstinensisk økonomi og opretholde regional stabilitet».

Projektet vil fortsætte i samarbejde med sikkerhedsagenturer, i direkte samtaler med Egypten og i koordinering med PA.

Israel vil deltage i udviklingen af ​​gasfeltet, efter det nationale sikkerhedsråd undersøgte Israels interesser i projektet, hvad angår sikkerhed og diplomatiske interesser, skriver Jerusalem Post.

Gasselskabet EGAS, der ejes af Egyptens regering, forventes at udvikle gasfeltet omkring 30 km ud for Gazas kyst. Det vurderes, at gasfeltet indeholder mere end en billion kubikfod naturgas 1 kobikfod svarer til omkring 28,3 liter).

Gazmængden overstiger behovet i Gaza og PA’s selvstyreområder i Judæa og Samaria (Vestbredden). Overskydende gas vil efter planen blive eksporteret.

Israel, Egypten og PA har genoplivet forhandlingerne om at udvikle gasfeltet ud for Gaza, efter Rusland invaderede Ukraine sidste år. Krigen har fået europæiske lande til at lede efter alternativer til russisk gas.

Indtægterne fra gasfeltet vil hjælpe PA.

Officielt har Hamas ikke været en del af forhandlingerne, men det er usandsynligt, at projektet ville være gået i gang, uden stiltiende aftale med terrorgruppen, der nu har kontrolleret Gaza i 16 år.

Gasfeltet ud for Gaza blev opdaget i 2000 og blev hyldet af PAs første præsident, Yasser Arafat som en “gave fra Gud” dagen før, han indledte Anden Intifada mod Israel (Anden Intifada i 2000-2005 kostede over 1.100 israelere livet). Grundet konflikten er gassen ikke blevet rørt i over to årtier.

Her ses fiskere ved Middelhavets kyst tæt på grænsen i Gaza, 18. december, 2015. (Foto: Emad Nassar/Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem