Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har åbnet nyt gasfelt

Israel har åbnet sit tredje gasfelt i Middelhavet. På billedet ses Tamar-feltet. (Foto: Flas90)
Premierminister Yair Lapid: – Gasfeltet vil reducere energiudgifterne i Israel, gøre Israel til en regional energileverandør og hjælpe Europa med håndtering af deres energikrise,

Blot få dage efter Israel og Libanon underskrev historisk maritim-grænse aftale, har Israels premierminister Yair Lapid besøgt det nye gasfelt Karish. Hvor produktionen blev startet op en dag før aftalen blev underskrevet.

Under sit besøg på offshoreplatformen beliggende uden for Israels nordlige kyst, sagde premierminister Lapid at feltet indeholder Israels «energi- og økonomiske fremtid».

– Gasproduktion på Karish-feltet vil reducere energiudgifterne i Israel, gøre Israel til en regional energileverandør og hjælpe Europa med håndtering af deres energikrise, sagde Lapid.

Ruslands invasion af Ukraine har fået europæiske lande til at se sig om efter naturgasleverandører. Her er Israel et af landene som er blevet løsningen på Europas energikrise. I sommers underskrev EU historisk aftale med Israel om levering af gas.

Israels premierminister undertreger at gasfeltet vil bidrage til reducering af israelernes udgifter, hvilekt er et vigtigt politisk argument i forbindelse med Knesset-valget i morgen, 1. november.

Karish er det tredje største gasfelt i Israels økonomiske zone i Middelhavet. Israel producerer allerede gas i felterne Tamar og Leviathan.

Premierminister Yair Lapid under sit besøg på landets nye gasfelt Karish, 30. oktober 2022. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem