Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her underskrives historisk aftale som gør EU mindre afhængig af russisk gas

Den 15. juni 2022 blev historisk aftale om gaseksport fra Israel til EU i samarbejde med Egypten underskrevet i Kairo. (Foto: Twitter)
Israel hjælper Europa med at blive mindre afhængig af Rusland.

Israel, Egypten og EU underskrev i går historisk aftale i Kairo som betyder at Israel for første gang vil eksportere naturgas til Europa.

Gassen vil blive sendt fra Israel til Egypten hvor de har egnede anlæg som kan omdanne den til flydende form, der herefter vil blive fragtet til Eu med skib.

EU ønsker med aftalen at gøre sig mindre afhængig af russisk gas, der hidtil har stået for 40% af Europas gasforbrug, skriver Times of Israel. Israel kan ikke overtage Ruslands plads som Europas gasleverandør. Israel kan sammen med andre gasleverandører bidrage til at dække EU’s gasbehov.

Israels energiminister Karine Elharrar underskrev aftalen som vil give Israel fremtrædende rolle på det globale energimarked.

– Det er et stort øjeblik som vil betyde at lille Israel fremover vil være en vigtig aktør på det globale energimarked, siger Elharrar.

Europakommisssionens præsident Ursula von der Leyen, der netop nu besøger i Israel deltog ved underskriftceremonien og siger at gas-aftalen med Israel vil gøre Europa mindre afhængig af Rusland.

– Det her er et særligt øjeblik. Jeg byder aftalen hjertelig velkommen, siger hun.

Israel peroducerer i dag gas ved de to store gasfelter Tamar og Leviathan. Ultimo maj meddelte Israels energiministerium at der ville blive åbnet op for søgning efter flere gasfelter i Middelhavet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem