110.000 nye arbejdsløse

Nu står over 800.000 israelere uden job.

Over hele verden kæmper virksomheder med Corona-krisen som også er blevet en økonomisk krise. I Israel betyder nedlukning af samfundet at mange bliver arbejdsløse. (Foto: Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Siden sidste uge hvor Israel indførte anden nedlukning af samfundet har yderligere 110.000 israelere registreret sig i arbejdsløshedskøen. Knap 100.000 af de nye arbejdsledige opsagt uden løn, oplyser beskæftigelsesmyndighederne.

Alene i løbet af det seneste døgn er der registreret 28.000 nye arbejdsløse.

Samtidig var der mange som fortsat stod uden arbejde som følge af den første nedlukning i marts. Der er nu over 800.000 arbejdsløse i Israel i alt. Af dem er over 470.000 opsagt uden løn, skriver avisen Times of Israel.

Fredag 18. september blev Israel lukket ned igen for anden gang siden Corona-krisen brød ud. Nu varsler israelske myndigheder at de vil udvide nedlukningen med flere restriktioner. Det vil betyde at endnu flere israelere vil blive arbejdsløse. Læs MIFF’s artikel om anden nedlukning her. Læs også MIFF’s artikel: Største økonomiske nedgang i 40 år.

Efter planen er nuværende nedlukning på tre uger, men den kan komme til at vare endnu længere. Israel kæmper fortsat med meget høje smittetal (knap 7.000 nye smittede i døgnet). I skrivende stund er 1317 personer døde af Corona i Israel. Over 1000 personer er indlagt, tilstanden er alvorlig hos 658 af dem, 177 patienter er lagt i respirator.

Tidligere artikelSe hvordan palæstinensiske myndigheder spytter Folketinget og regeringen i ansigtet
Næste artikelMarcus Sheff: – Palæstinenserne løj for den norske udenrigsminister
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)