Over hele verden kæmper virksomheder med Corona-krisen som også er blevet en økonomisk krise. I Israel betyder nedlukning af samfundet at mange bliver arbejdsløse. (Foto: Flickr)

110.000 nye arbejdsløse

Nu står over 800.000 israelere uden job.

Siden sidste uge hvor Israel indførte anden nedlukning af samfundet har yderligere 110.000 israelere registreret sig i arbejdsløshedskøen. Knap 100.000 af de nye arbejdsledige opsagt uden løn, oplyser beskæftigelsesmyndighederne.

Alene i løbet af det seneste døgn er der registreret 28.000 nye arbejdsløse.

Samtidig var der mange som fortsat stod uden arbejde som følge af den første nedlukning i marts. Der er nu over 800.000 arbejdsløse i Israel i alt. Af dem er over 470.000 opsagt uden løn, skriver avisen Times of Israel.

Fredag 18. september blev Israel lukket ned igen for anden gang siden Corona-krisen brød ud. Nu varsler israelske myndigheder at de vil udvide nedlukningen med flere restriktioner. Det vil betyde at endnu flere israelere vil blive arbejdsløse. Læs MIFF’s artikel om anden nedlukning her. Læs også MIFF’s artikel: Største økonomiske nedgang i 40 år.

Efter planen er nuværende nedlukning på tre uger, men den kan komme til at vare endnu længere. Israel kæmper fortsat med meget høje smittetal (knap 7.000 nye smittede i døgnet). I skrivende stund er 1317 personer døde af Corona i Israel. Over 1000 personer er indlagt, tilstanden er alvorlig hos 658 af dem, 177 patienter er lagt i respirator.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp