Israel lukkes ned i mindst tre uger

Fra og med fredag vil hele landet blive lukket ned igen for anden gang i år.

Politiet vil være på gaderne efter nedlukningen træder i kraft. På billedet ses politiet under nedlukningen af Bnei Brak tidligere i år. (Foto: Politiet)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Søndag aften varslede de israelske myndigheder at de vil genindføre en national nedlukning efter der de seneste uger har været en kraftig stigning i antallet af nye Corona-smittede, skriver avisen Times of Israel.

Den landsdækkende nedlukning starter fredag og vil i første omgang vare i tre uger, men myndighederne har varslet at den kan vare endnu længere. Nedlukningen vil begynde få timer før Rosh Hashanah – jødisk nytår 18-20 september. Læs mere om Rosh Hashanah her. I løbet af de næste uger er der flere helligdage (Yom Kippur og Sukkot) i Israel.

Skoler, indkøbscentre, hoteller og virksomheder som ikke anses for at være essentielle for samfundet vil blive lukket ned. Supermarkeder, apoteker og andre vigtige virksomheder vil forbilive åbne.

Israelerne får de næste tre uger ikke lov til at gå mere end 500 meter fra deres hjem, med mindre det er for at købe nødvendige varer som mad eller medicin. Der må maksimalt forsamles 10 personer indendørs og 20 personer udendørs. Det betyder at storfamilier ikke kan samles under helligdagene

Premierminister Benjamin Netanyahu erkender at befolkningen og økonomien vil betale en høj pris for nedlukningen, men siger at de ikke har noget andet valg. Hospitalerne i Israel har angiveligt varslet myndighederne om at de frygter en fuld kollaps hvis ikke landet lukkes ned. I skrivende stund er over 500 alvorligt syge Corona-patienter indlagt på hospitalerne.

Premierminister Benjamin Netanyahu på besøg på et hospital i løbet af sommeren. Han afviser at myndighederne har fejlet. (Foto: GPO)

Israel har den seneste tid haft et af verdens højeste smittetal per indbygger, men andelen af de smittede som bliver alvorligt syge eller dør har været relativt lavt i forhold til mange andre land. I skrivende stund er over 1100 personer døde af Corona i Israel siden pandemien brød ud.

Netanyahu afviser at myndighederne har fejlet i deres Corona-håndtering, selv om landet nu går ind i anden nedlukning. I marts blev hele det israelske samfund lukket ned. Dengang fik landet kontrol over Corona-udbruddet. I denne omgang kan det blive vanskeligere at få kontrol over smittespredningen. Sundhedsmyndighederne siger det kan tage op mod 90 dage at få kontrol over det nuværende udbrud.

Sundhedsminister Yuli Edelstein opfordrer alle israelere til at følge myndighedernes påbud. Han siger at hvis alle følger reglerne er der «lys for enden af tunnelen».

– I tre måneder har vi prøvet at undgå en nedlukning. Jeg har gjort alt for at vi kunne leve side om side med Corona, med regler her og der. Men under de nuværende omstændigheder har vi ikke noget valg, siger han.

Nedlukningen vil koste den israelske økonomien dyrt. Den første nedlukning i marts og april førte til recession i israelsk økonomi – læs MIFF’s artikel her: Største økonomiske nedgang på 40 år.

Tidligere artikelNu kan du følge MIFF på Twitter og Instagram!
Næste artikel– Ceremonien i Det Hvide Hus er en af ​​Netanyahus største bedrifter
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.