Største økonomiske nedgang i 40 år

Recessionen har ramt Israel med fuld styrke.

Skyskraberne i Tel Aviv er blevet symbol på Israels økonomiske vækst. Nu er landets økonomi hårdt ramt.Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Corona-krisen har skabt enorm arbejdsløshed i Israel og landets bruttonationalprodukt (BNP) er faldet med 28,7%. Forbruget per indbygger er faldet med 44,2% i andet kvartal af 2020, skriver Israel Hayom.

Læs også MIFFs artikel om den seneste rapport fra det israelske finansministerium her.

Recessionen har ramt Israel med fuld styrke – landet oplever nu det værste økonomiske resultat i mere end 40 år. Ses der alene på tallene for andet kvartal, viser de det største fald i BNP siden staten Israels oprettelse.

I sidste halvdel af 2019 voksede økonomien med 3,4%, i år derimod faldt økonomien med 10,1% i første halvdel af 2020. Det private forbrug per indbygger faldt med 44,2% og fødevareproduktionen faldt med 33,4%.

Israels økonomi, som regnes for at være en af verdens mest stabile, måtte bremse aktiviteten ned til 15%, efter store dele af den private og offentlig sektor tidligt i marts blev lukket ned i et forsøg på at bremse Corona-spredningen.

Selv om store dele af økonomien er åbnet op igen efter nedlukningen, ligger arbejdsløsheden fortsat på 26%, mod blot 4% før Corona-krisen.

Regeringen har indført flere redningspakker for at hjælpe økonomien på benene igen, men effekten vil først være synlig i tredje kvartal.

Israel er langt fra det eneste land, hvis økonomi er hårdt ramt som følge af Corona-krisen. Data offentliggjort for nylig af Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling viser at den britiske økonomi faldt med 59,8% i andet kvartal, Canadas økonomi faldt med 40%, Tysklands økonomi faldt med 34,7% og USAs økonomi faldt med 32,9%.

Tidligere artikelDerfor foretrækker palæstinensere at arbejde for israelere
Næste artikelIsraels næststørste supermarkedskæde har sagsøgt FN over sortliste
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)