Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Unikt samarbejde for at fortælle historien om jøderne fra arabiske lande

Eran Teboul (f.v.), Ahmed Obaid Al Mansoori, grundlægger af Crossroads of Civilizations Museum og Jerusalems viceborgmester Fleur Hassan-Nahoum. (Foto: Ashley Perry)

The Heritage Center for Middle East and North Africa Jewry er et nyt israelsk initiativ hvis mål det er at skabe et internationalt museum om jødernes (mizrahi-jøder) historie i arabiske lande i Jerusalem.

– Flertallet af jøderne i Israel har direkte rødder i den arabiske verden. Mange kommer fra [jødiske] samfund som eksisterede i mere end 2500 år – læs mere HER på norsk, siger Eran Teboul, bestyrelsesformand for det planlagte museum.

– Selv om de samfund ikke længer eksisterer, lever mindet om dem videre i sprog, kultur og traditioner hos millioner af jøder både i Israel og rundt omkring i verden, tilføjer han. Fra 1930’erne oplevede jøderne i den arabiske verden en voldsom øget chikane og forfølgelse, noget som kulminerede i en masseflugt som reducerede antallet jøder fra omkring en million jøder til nogle få tusind – læs mere om det HER.

Søndag 6. december underskrev Teboul en historisk aftale med Crossroads of Civilizations Museum i Dubai, skriver Jewish Press. De to museer vil samarbejde om at fortælle om jødernes og arabernes fælles historie, og sikre jødiske mindesmærker i den arabiske verden.

Israels normaliseringsaftaler (Abrahamaftaler – læs mere om dem HER) med Emiraterne og Bahrain, har sat gang i en lang række samarbejdsprojekter.

MIFFs aktive rolle for at øge fokus på jødernes skæbne i den arabiske verden
I international sammenhæng har MIFF spillet en aktiv rolle for at sætte fokus på at få flere tusind års jødisk historie i de arabiske lande frem i lyset, og at jødernes rødder, historie, kultur og flugt fra arabiske lande i højre grad bør vægtes af pro-israelske talsmænd. Det var også en hjertesag for MIFFs tidligere avisredaktør Odd Myrland. Det skete efter Eran Teboul kom i kontakt med MIFF for omkring to år siden, at han blev inspireret til at sætte gang i arbejdet for at skabe The Heritage Center for Middle East and North Africa Jewry i Jerusalem. Teboul knyttede kontakt med andre organisationer og personer som også ønskede at se et museum om jødernes historie i arabiske lande blive etableret i Jerusalem, og MIFF glæder sig over at arbejdet fortsat skrider frem og vil vokse yderligere fremadrettet. Læs om mere om MIFFs arbejde for at øge opmærksomheden på knap 1. mil. jøders skæbne i arabiske lande og hvordan flere tusind års jødisk historie forsvandt over nat HER.

Hjælp MIFF med at fortsætte arbejdet for at fortælle historien om jøderne fra de arabisk lande. Hjælp MIFF med at fortsætte arbejdet for Israel og det jødiske folk. Der er mere end nogensinde brug for at alle danske Israel-venner står sammen med MIFF i kampen mod den globale stigning i antisemitisme.
Klik HER for at blive medlem – er du enkelt-medlem? Inviter din familie med som medlemmer. Familie-medlemskab koster blot 300,- om året for hele hustandan (200,- kroner årligt for pensionister).

Klik HER for at give MIFF en gave
Tak for din støtte!


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem