Unikt samarbejde for at fortælle historien om jøderne fra arabiske lande

og MIFFs rolle i sagen.
Eran Teboul (f.v.), Ahmed Obaid Al Mansoori, grundlægger af Crossroads of Civilizations Museum og Jerusalems viceborgmester Fleur Hassan-Nahoum. (Foto: Ashley Perry)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

The Heritage Center for Middle East and North Africa Jewry er et nyt israelsk initiativ hvis mål det er at skabe et internationalt museum om jødernes (mizrahi-jøder) historie i arabiske lande i Jerusalem.

– Flertallet af jøderne i Israel har direkte rødder i den arabiske verden. Mange kommer fra [jødiske] samfund som eksisterede i mere end 2500 år – læs mere HER på norsk, siger Eran Teboul, bestyrelsesformand for det planlagte museum.

– Selv om de samfund ikke længer eksisterer, lever mindet om dem videre i sprog, kultur og traditioner hos millioner af jøder både i Israel og rundt omkring i verden, tilføjer han. Fra 1930’erne oplevede jøderne i den arabiske verden en voldsom øget chikane og forfølgelse, noget som kulminerede i en masseflugt som reducerede antallet jøder fra omkring en million jøder til nogle få tusind – læs mere om det HER.

Søndag 6. december underskrev Teboul en historisk aftale med Crossroads of Civilizations Museum i Dubai, skriver Jewish Press. De to museer vil samarbejde om at fortælle om jødernes og arabernes fælles historie, og sikre jødiske mindesmærker i den arabiske verden.

Israels normaliseringsaftaler (Abrahamaftaler – læs mere om dem HER) med Emiraterne og Bahrain, har sat gang i en lang række samarbejdsprojekter.

MIFFs aktive rolle for at øge fokus på jødernes skæbne i den arabiske verden
I international sammenhæng har MIFF spillet en aktiv rolle for at sætte fokus på at få flere tusind års jødisk historie i de arabiske lande frem i lyset, og at jødernes rødder, historie, kultur og flugt fra arabiske lande i højre grad bør vægtes af pro-israelske talsmænd. Det var også en hjertesag for MIFFs tidligere avisredaktør Odd Myrland. Det skete efter Eran Teboul kom i kontakt med MIFF for omkring to år siden, at han blev inspireret til at sætte gang i arbejdet for at skabe The Heritage Center for Middle East and North Africa Jewry i Jerusalem. Teboul knyttede kontakt med andre organisationer og personer som også ønskede at se et museum om jødernes historie i arabiske lande blive etableret i Jerusalem, og MIFF glæder sig over at arbejdet fortsat skrider frem og vil vokse yderligere fremadrettet. Læs om mere om MIFFs arbejde for at øge opmærksomheden på knap 1. mil. jøders skæbne i arabiske lande og hvordan flere tusind års jødisk historie forsvandt over nat HER.

Hjælp MIFF med at fortsætte arbejdet for at fortælle historien om jøderne fra de arabisk lande. Hjælp MIFF med at fortsætte arbejdet for Israel og det jødiske folk. Der er mere end nogensinde brug for at alle danske Israel-venner står sammen med MIFF i kampen mod den globale stigning i antisemitisme.
Klik HER for at blive medlem – er du enkelt-medlem? Inviter din familie med som medlemmer. Familie-medlemskab koster blot 300,- om året for hele hustandan (200,- kroner årligt for pensionister).

Klik HER for at give MIFF en gave
Tak for din støtte!


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Stort potentiale for landbrugssamarbejde mellem Israel og Bahrain
Næste artikelVil vaccinere to millioner på seks uger
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise