Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas-tal og andre tal

Den 7. oktober stormede flere tusind terrorister fra Hamas-kontrolleret Gaza ind i Israel og begik den værste massakre mod jøder siden Anden Verdenskrig. På billedet ses israelsk luftangreb mod Hamas-mål i Gaza by som svar på massakren. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Hamas skelner ikke mellem civile og kombattanter i deres overgørelse over dræbte i Gaza.

Siden Hamas-massakren i Israel den 7. oktober, har MIFF skrevet utallige artikler om, hvor omfattende den værste massakre mod jøder siden Anden Verdenskrig er og de vidtrækkende konsekvenser den har fået for det israelske samfund, der nu er i dyb sorg og chok.

Den 17. oktober nåede en raket lige akkurat at eksplodere ved et hospital i Hamas-kontrolleret Gaza, inden nyheden var nået verden rundt og Israel blev dømt skyldig. Ingen ventede på faktabaseret raportering – Israel var dømt på forhånd.

Verden over røg medier i fælden og tog Hamas’ påstand om, at Israel stod bag angrebet som et faktum.

MIFF skev: Sandheden har ingen værdi – Israel blev dømt på forhånd. Den 17. oktober blev en parkeringsplads ved et hospital i Gaza ramt af fejlskudt terrorraket – alligvel blev Israel dømt skyldig og fordømt. Hvad med en undskyldning?

Siden har analytikere og eksperter over flere omgange slået frast, at der ikke var tale om et israelsk angreb mod hospitalet – i går skrev CNN: – Analyse af billeder og klip antyder, at en raket forårsagede eksplosionen ved hospitalet i Gaza, ikke et israelsk luftangreb.

BBC måtte beklage deres forfejlede påstand om at Israel stod bag raketangrebet ved hospitalet:

Ogå New York Times har indrømmet at de tog Hamas’ oplysningerne for givet.

Der er tilmeld blevet frigivet en lydfil, hvor Hamas-operativer taler indbyrdes om at den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) stod bag raketangrebet:

Allerede få minutter efter raketten eksploderede, var Hamas ude med meldinger om at raketangrebet havde ramt hospitalet og at mindst 500 var blevet dræbt. Men raport efter raport har vist at det ikke var tilfældet. Raketten ramte parkeringspladsen ved hospitalet og ifølge Canadas efterretningstjeneste ligger antallet af dræbte på omkring 100.

Under tidligere Gaza-krige kunne MIFF takket være Al Jazeera, der publicerer alle oplysninger om de dræbte, gennemgå tallene fra Hamas’ sundhedsmyndigheder og FN. Desværre ser det ikke ud til at andre end MIFF har gjort det samme.

Det norske nyhedsbureau skrev eksempelvis under Gaza-krigen i 2014: «Ifølge FNs kontor for koordinering af humanitærhjælp (OCHA) er 1.962 palæstinensere i løbet af de seneste uger blevet dræbt i israelske angreb i Gaza – heraf var 1.417 af de dræbte civile, 459 af dem var børn.»

NTB gik ikke Al Jazeera oversigten efter i sømmene – havde de gjort det, ville de kunne se at påstanden om at knap 3 ud af 4 dræbte var civile, ikke hang sammen:

  • 72% af de dræbte var mænd, 19% kvinder, mens 9% ikke var klassificeret efter køn i Al Jazeera oversigten
  • I aldersgruppen 16–40 var 731 af de dræbte mænd, 113 var kvinder
  • Antallet dræbte børn med kendt alder og køn i alderen 0-11 lå på 213 – heraf 113 drenge og 80 piger
  • Den skæve fordeling i antal dræbte drenge og piger, stiger i aldersgruppen 12-17 år med 82 dræbte drenge og 31 piger

Dvs. at: 4 ud af 5 med kendt køn var mænd i den «kampdygtige alder». Ser vi på aldersgruppen 16–40 år, var andelen af unge/mænd 87%. Også blandt de yngste var der en forskel mellem kønnene. En forklaring kan være at Hamas træner børn i militærtræning i deres skoleferier. Militærtræningen starter allerede i børnehaven. Unge drenge/mænd bruges af hamas som spejdere og kampsoldater.

Ifølge Israel var omkring 50% af de dræbte under Gaza-krigen i 2014 terrorister. Tager vi udgangspunkt i Al Jazeera oversigten, tyder det ikke på at Israel har overdrevet sine tal. Samtidig betyder det, at de øvrige dræbte var civile. Israel gør alt hvad de kan for at undgå civile tab. Israels beslutningstagere står nu over for meget komplicerede og svære beslutninger.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem