Her ses Deutsche Welles hovedkvarter i Bonn i Tyskland. (Foto: Wikipedia)

Internationalt medie kræver at deres ansatte anerkender «Israels ret til at eksistere»

Deutsche Welle (DW) har opdateret sine etiske retningslinjer efter flere ansatte blev fyret for antisemitisme.

Tysklands internationale medie Deutsche Welle (DW) har at indfører nye retningslinjer for deres medarbejdere og det vil fremover være et krav til deres ansatte om at de acceptere og støtter «Israels ret til at eksistere», skriver Ha’aretz.

DW er et statsejet nyhedsmedie som rapporterer på flere sprog. DW har 1500 ansatte og 1500 freelancere i 60 lande. DW kan sammenlignes med BBC World Service, Voice of America og Radio France Internationale.

De nye etiske retningslinjer på på banen efter flere DW-ansatte blev fyret for antisemitisme. Tidligere blev Israel ikke nævnt i DW’s retningslinjer, i deres nye retningslinjer står der at «på baggrund af Tysklands historie har vi en særlig forpligtelse overfor Israel».

DW bekræfter at have opdateret deres etiske retningslinjer efter intern gennemgang af deres ansattes antisemitiske kommentarer. DW henviser til Tysklands historiske ansvar for Holocaust som en af grundene til at de støtter Israels ret til at eksistere.

Retningslinjerne blev opdateret 1. september efter flere DW-ansatte som var blevet fyret for påstået antisemitisme havde taget sagen op i retten.

En af de fyrede DW-ansatte er en den palæstinensisk-jordanske journalist Farah Maraqa. Maraqa havde blandt andet skrevet på sociale medier at «Israel er en kræftknude som skal fjernes» og spøgte med at hun ville tilslutte sig Islamisk Stat hvis de «vil kæmpe for frigørelsen af Palæstina». Ifølge Maraqa er begge kommentarene taget ud af kontekst.

DW udtaler at deres interne efterforskning ikke har påvist strukturel antisemitisme i virksomheden, men at de vil tage fat om oplæring og rekruttering for at undgå flere lignende sager. I december suspenderede de deres partnerskab med det jordanske medie Roya TV efter anti-israelske og antisemitiske kommentarer og karikaturer.

Med deres nye retningslinjner følger DW de tyske aviser Bild, De Welt og Fakt, der alle ejes af medievirksomheden Axel Springer, som kræver at de ansatte støtter Israel og anerkender den jødiske stats ret til at eksistere.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp