Mediegigant: Hvis du er anti-israelsk bør du finde dig et nyt job

Hejste det israelske flag i solidaritet efter flere antisemitiske hændelser.
Mathias Döpfner, direktør i mediegiganten Axel Springer, ønsker ikke Israel-hadere i sin virksomhed. (Foto: Flickr/CC)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Europas største mediehus hejste i maj Israels flag udenfor deres hovedkontor i en uge efter flere antisemitiske hændelser i Tyskland, Europa og andre steder i verden. Det fik nogle af de ansatte til at reagere. Mediehusets direktør kalder en spade for en spade at medarbejdere som beklager sig over støtten til Israel er velkomne til at finde et andet job.

– Hvis jeg skal være helt ærlig over for jer, så mener jeg at hvis en medarbejder har et problem med at det israelske flag hejses her i en uge, efter antisemitiske demonstrationer, bør finde sig et nyt job, sagde administrerende direktør Mathias Döpfner i Axel Springer under videokonference med virksomhedens 16.000 ansatte, skriver Jerusalem Post.

Axel Springer ligger i Berlin og blev grundlagt i Vest-Tyskland i 1946. De ejer Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europa og andre publikationer – samt Israels største internetside for rubrikannoncer. På deres internetsider skriver virksomheden at et af deres fem essentielle værdier er «at vi støtter det jødiske folk og staten Israels ret til at eksistere».

Under videomødet med de ansatte kom Döpfner ind på at der var kommet klager over at det israelske flag var blevet hejst ved virksomhedens hovedkvarter.

– Efter flere uger med forfærdelige antisemitiske demonstrationer, besluttede vi at hejse det israelske flag side om side med Eus flag, det tyske flag og Berlins flag og vise vores solidaritet med Israel. Vi accepterer ikke den slags aggressive antisemitiske bevægelser, sagde han.

Döpfner kom desuden ind på at der var dem som havde sagt at de ikke ville arbejde i en virksomhed som hejser det israelske flag. Til dem sagde han:

– Den slags medarbejdere passer ikke ind i vores virksomhed og vores værdier. Det er meget enkelt, sagde direktøren, virksomheden tåler kritiske spørgsmål, men ikke at man er fundamentalt imod Israel.

Mediehuset Axel Springer traf beslutningen om at hejse Israels flag efter flere antisemitiske hændelser ved pro-palæstinensiske demonstrationer over hele Tyskland i løbet af maj måned, det gælder også marcher til synagoger, slagord mod jøder, angreb mod jødiske institutioner og afbrænding af det israelske flag.

– Den som bruger den slags protester til at udtrykke sit had mod jøder misbruger sin ret til at protestere, sagde Tysklands forbundskansler Angela Merkel den gang.

Også i Østrig og andre lande blev Israels flag hejst i solidaritet:

Kunne Kunne du forestille dig at den danske statsminister gjorde det samme?

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEU-finansieret skole hylder Hamas-raketter og sletter Israel fra kortet
Næste artikelPA sagde først ja, så nej og nu måske ja til vaccineaftale med Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise