Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Politiken dæmoniserer igen Israel uden faktatjek

- Politiken fortsætter sin onde kampagne mod Israels vellykkede vaccine-udrulning. Avisen viser dårlig journalistik og dømmekraft: Ingen israelsk embedsmand blev bedt om at svare på de grundløse anklager mod Israel, og ingen officiel israelsk talsmand citeres om indholdet i dagens artikel!, skriver Israels ambassadør, Benny Dagan på Facebook.

Det ser ud til at være Politikens politik ikke at ville dække Israel på en sober eller afbalanceret måde.

Den 18. november 2020 skrev formand for Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV), Fathi El-Abed blandt andet at «Israels blokade kvæler alt liv i Gaza,» i en kronik i Politiken.

Den 19. november lavede MIFF et faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza og korrigerede DPVs rå anti-israelske propaganda. MIFF bad Politiken om at trykke vores svar, men fik NEJ! Sørgeligt, men ikke overraskende. Læs mere HER.

Den 18. februar kunne MIFF fortælle at Politiken nægtede at bringe Israels viceambassadør svar på rå anti-israelsk propaganda bragt i avisen den 8. februar. Læs MIFFs artikel om det HER.

I dag skete det så igen!

Sådan skrev Israels ambassadør, Benny Dagan på Facebook:

Politiken fortsætter i dag sin onde kampagne mod Israels vellykkede vaccine-udrulning. Avisen udviser dårlig journalistik og dømmekraft: Ingen israelsk embedsmand blev bedt om at bessvare de grundløse anklager mod Israel, og ingen officiel israelsk talsmand citeres om indholdet i dagens artikel!

Læs artiklen i Politiken HER.

Du kan allerede regne ud hvorfor det sker: Politiken forsøger at vildlede sine læsere og skjule sandheden, som den gjorde, da den i løbet af februar publicerede falske oplysninger om at Israel forhindrede vaccinering af palæstinensiske fanger. Publicering af vores ubestridelige svar på den løgn blev afvist og blev først publiceret to uger senere!

I dagens artikel skjulte Politiken fakta som er blevet rapporteret udførligt i internationale medier: Alle borgere i Israel, jøder, arabere, muslimer, kristne er inkluderet i det nationale vaccine-program; Israelske og palæstinensiske fanger er blevet vaccineret, inklusiv palæstinensiske terrorister som har myrdet israelske civile; titusinder af palæstinensere i Øst-Jerusalem (defineret af Politiken som besat) vaccineres, selvom de fleste ikke er israelske statsborgere; mere end hundrede tusind palæstinensiske arbejdere vil blive vaccineret i løbet af de næste par dage i en særlig kampagne efter et møde på højt niveau i Ramallah for 2 uger siden mellem israelske og palæstinensiske hold, og endelig letter Israel levering af ​​vacciner til palæstinensere i Gaza og Vestbredden leveret af tredje part.

Faktisk har Israel allerede vaccineret flere palæstinensere end noget andet land (og der bor millioner af palæstinensere i arabiske lande og andre steder).

Frem for alt arbejder Israel hårdt i samarbejde med andre lande, inklusiv Danmark om at øge vaccineproduktionen for at tackle den globale vaccinemangel og garantere maksimal forsyning, der kan hjælpe med at imødekomme behovet ikke kun for dets egen befolkning.

Der er en god grund til at Politiken har afstået fra en professionel dækning af emnet: Fakta og ærlig rapportering ville frustrere dets bevidste forsøg på dæmonisering af Israel.

Godt at se, at andre ​​danske medier dækker emnet på en objektiv og professionel måde!

Læs mere fra reuters HER.

Klik HER for at læse ambassadørens FB-opslag på engelsk.

* Oversat fra engelsk af MIFF.

Læs hvordan de palæstinensiske myndigheders falske anklage om medicinsk apartheid rettet mod Israel spredte sig – også til Danmark.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem