Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelske ministerier: – Udbyderne af sociale medier bør aktivt bekæmpe stigende online-antisemitisme

Sociale medier har et stort ansvar for at bekæmpe stigende online-antisemitisme. (Foto: Animated Heaven, flickr)
Efter kraftig stigning i antisemitisme på sociale medier har to israelske ministerier udgivet rapporten "Hate Factor".

De israelske ministerier for strategiske anliggender og diaspora anliggender har offentliggjort rapport og dermed give det første nationale svar på bekæmpelsen af hadefulde ytringer på sociale medier, det skriver avisen Israel Hayom.

Ministerierne præsenterede rapporten under en Knesset-høring af udvalget for immigration, integration og diaspora anliggender. Høringen blev afholdt i anledning af den internationale Safer Internet Day.

Knesset-medlem Michal Cotler-Wunsh fra partiet Kahol Lavan ledede diskussionen, som også inkluderede regeringsembedsmænd og repræsentanter for de større udbydere af sociale medier. Udvalget fokuserede på at få udbyderne til at skrue op deres indsats mod online-antisemitisme og sørge for at implementere effektiv politik og håndhævelse mod stigende antisemitisme.

Cotler-Wunsh påpegede eksempelvis den inkonsekvente anvendelse af Twitters labyrintiske regler, især i forhold til Irans øverste leder Ayatollah Ali Khameneis fortsatte tilstedeværelse på platformen, på trods af hans gentagne opfordringer til at begå folkedrab på det jødiske folk.

Se eksempelvis:

Udbydere af sociale medier nyder udbredt handlefrihed hvilket giver dem mulighed for at bestemme egen politik og håndhæve den selektivt, selvom der især i USA er et stort pres for at begrænse det.

De israelske ministerier har blandt andet foreslået mærkning af antisemitisk indhold, på lige fod med praksis om at mærke misinformation om det amerikanske præsidentvalg og Corona. Ministerierne opfordrede også udbyderne til at implementere klare definitioner af hvad hadefuldtale er, inklusiv IHRAs arbejdsdefinition af antisemitisme og sørge for at der henvises til IHRA i udbydernes politik og mærkning. Læs mere om IHRAs definition af antisemitisme HER.

Ministeren for strategiske anliggender, Michael Biton sagde:
– Det jødiske folk og staten Israel bliver konstant angrebet gennem tilskyndelse, spredning af misinformation og løgne. Vi har en særlig interesse i at tage initiativ til at stoppe det, holde udbydere af sociale medier ansvarlige, tage ansvar og handle for at implementere klarere, mere effektive og gennemsigtige politikker.

Stigende antisemitisme i Danmark – handleplan lader vente på sig
Også i Danmark er antisemitismen stigende. Danmark er medlem af IHRA, men har endnu ikke adopteret deres definition af hvad antisemitisme er eller udarbejdet en handleplan mod antisemitisme her i landet. Justitsminister Nick Hækkerup lovede under sin tale i forbindelse med den internationale Holocaust mindedag 27. januar, at en handleplan vil blive præsenteret senere i år. Læs MIFFs artikler om antisemitisme i Danmark HER.

MIFF spiller aktiv rolle i bekæmpelse af antisemitisme på sociale medier
Læs: MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme.

Læs hele Facebooks svar til MIFF HER.


Læs: Hjælp MIFF med at protestere over, at Facebook lader Fatah fremme terror mod israelere. Fatah bruger Facebook til at glorificere terror mod Israel – alligevel griber Facebook ikke ind. – Hjælp os med at indsende et protestbrev, siger Rika Greenberg, daglig leder i MIFF Denmark.

Læs også: Facebook-side lukket efter protestkampagne mod Fatahs hyldest af terrorister. Endelig stopper Facebook Fatah-partiets hyldest af terrorister og opfordring til palæstinensere om at gennemføre terrorangreb.

Se her hvorfor det er så vigtigt at alle Israel-venner støtter op om MIFFs arbejde

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem